Campionate

Marcelo Bielsa, contrariat de ideile lui Pep Guardiola: „Pentru mine e un mister cum reușește să domine”

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 14 mai 2019

Marcelo Bielsa (63 de ani), antrenorul lui Leeds United, e contrariat de felul în care elevii lui Pep Guardiola de la Manchester City reușesc să domine toate partidele.

Bielsa crede că partitura pe care campioana Angliei o interpretează în acest moment nu are nimic de-a face cu filosofia catalană, pe care Pep a dus-o aproape de perfecțiune.

„Am un argument când îmi exprim respectul și admirația față de Pep Guardiola. Nimeni nu poate copia frumuseștea jocului echipelor sale. El construiește echipe alpha! Nu contează jucătorii pe care îi are la dispoziție, are o capacitate incredibilă de a improviza. Nu-i poți analiza jocul, e un mister.

Deseori mă întreb: «Ce metode folosește? Ce trebuie să facem pentru a-l copia? Cum desface defensivele atât de compacte din Premier League?» Nu vom afla niciodată”, a declarat Bielsa într-o conferință de presă.

Bielsa e unul dintre oamenii de la care Pep s-a inspirat. Tehnicianul lui Manchester City l-a numit de mai multe ori „cel mai bun antrenor din lume” și s-a sfătuit cu el în 2008, în momentul preluării Barceloeni.

Vezi și: 

 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.