Campionate

Uluitorul caz De Jong: antrenorul și-a învins la baraj viitoarea echipă și o ține în liga secundă!

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 23 May 2019

Antrenorul lui De Graafschap, Henk de Jong (54 de ani), își învinge la baraj viitoarea echipă, Cambuur, o ține în liga a doua și spune: „E foarte bine așa!”

Henk de Jong era într-o situație cu totul specială înaintea barajului. De Graafschap, actuala sa echipă, se lupta să rămână în Eredivisie. Cambuur, viitoarea sa formație, voia să promoveze. O mare dilemă pentru tehnicianul în vârstă de 54 de ani. Să învingă, deși știa că va antrena în divizia secundă?

„Niciun fan al lui Cambuur nu-mi va reproșa ce am făcut”

În cele din urmă, olandezul a acționat cum era normal. A condus-o pe De Graafschap spre victorie. 2-0 în retur, după 1-1 în prima manșă. Dar mai trebuie să câștige și una dintre finalele barajului, cu Sparta Rotterdam.

„Poate că lumea din jur a fost mai îngrijorată decât mine. Sunt acum la De Graafschap, de săptămâna următoare sunt la Cambuur. Și niciun fan al lui Cambuur nu-mi va reproșa ce am făcut”, a declarat De Jong.

„Putem construi și o nouă echipă”

„Dacă m-am gândit la ce se va întâmpla? Sigur. E foarte bine că s-a terminat așa”, a adăugat el surprinzător, explicând: „Nu era bine pentru club să fi promovat acum. În doi ani și jumătate, noul stadion va fi gata. Până atunci, putem construi și o nouă echipă, mai valoroasă. Nu e atât de greu să promovezi, e mai dificil să reziști acolo, sus”.

„Dacă ar fi câștigat Cambuur, le-aș fi strâns mâinile și i-aș fi felicitat pe toți. Dar e mai bine pentru club să promoveze când va avea și un nou stadion” Henk de Jong, antrenor De Graafschap

 Citește și:

Sarri amenință Chelsea înaintea finalei Europa League: „Dacă e așa, atunci mai bine îmi dau demisia acum”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.