Tenis

Sorana Cîrstea, cea mai bună performanță din ultimii doi ani: s-a calificat în semifinale la Nurnberg

Articol de Roxana Fleşeru  —  Thursday, 23 May 2019

Sorana Cîrstea (29 de ani, 93 WTA) a revenit în semifinalele unui turneu WTA, fază pe care nu o mai atinsese din 2017, după ce a învins-o pe Nina Stojanovic (22 de ani, 247 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-2, la Nurnberg.

Tragerea la sorți de la Roland Garros 2019, cu Sorana Cîrstea la start, e liveTEXT AICI

În săptămâna în care debutează Roland Garros-ul, Sorana a găsit inspirația pe zgură. Românca în vârstă de 29 de ani a legat trei victorii la Nurnberg și e din nou între primele patru jucătoare la un turneu WTA. Ea a revenit ieri de la 0-1 la seturi în fața sârboaicei Nina Stojanovici, 247 WTA, și s-a impus în două ore și șase minute cu 4-6, 6-4, 6-2.

Înainte, Cîrstea, 93 WTA, le-a învins pe Kirsten Flipkens și pe Laura Ioana Paar.„Nu a fost ușor deloc, mai ales că a trebuit să joc două meciuri într-o zi . A fost un test bun pentru mine, să văd cum stau din punct de vedere fizic”, a spus ea.

Sorana nu mai jucase în semifinalele unui turneu WTA din 2017, tot în turneul de la Nurnberg. După accidentarea gravă la umăr cu care s-a luptat în sezoanele 2014 și 2015, Sorana a mai bifat un singur penultim act în afară de cele din orașul german, la Rio de Janeiro în 2016. Pe toate le-a pierdut.

Sorana Cîrstea - Iulia Putințeva, în semifinale la Nurnberg

Românca va disputa mâine a 17-a semifinală a carierei contra Iuliei Putințeva, 39 WTA, din Kazahstan. Scorul întâlnirilor dintre ele fiind 2-2, trei dintre întâlniri disputându-se pe zgură, la Contrexeville în 2015, la Nurnberg în 2017 și la Istanbul în 2018. Sorana a câștigat doar întâlnirea din Germania, cealaltă victorie a sa venind pe iarba de la Mallorca în 2016.

„Va fi o luptă fizică, dar și una tenisistică, sper să fac un meci bun”, a încheiat conferința de presă Sorana.

3-13 este raportul dintre semifinalele câștigate și cele pierdute de Sorana Cîrstea

„Sunt fericită, este prima semifinală a anului. Condițiile de aici se aseamănă cu cele de la Paris, sper să fie o pregătire bună pentru ce urmează la Roland Garros”Sorana Cîrstea

Vezi și: 

ROLAND GARROS 2019 // Petra Kvitova crede că Naomi Osaka este jucătoarea care va domina tenisul! Ce spune Halep despre noul val de jucătoare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.