Nationala

Ivo Georgiev, fost internațional bulgar, acuză naționala României de blat la EURO 1996: „Au mers la culcare cu Spania, vă spun sigur! S-a interesat Hristo Stoichkov”

România - Spania, EURO 1996 FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 23 mai 2019

Ivo Georgiev (47 de ani), fost internațional bulgar, afirmă că naționala României ar fi cedat deliberat meciul cu Spania, 1-2, ultimul din grupa B de la EURO 1996. Prin pierderea acelui meci de tricolori, Bulgaria a plecat și ea acasă.

Ivo Georgiev, atacant cu un gol în prima reprezentativă a Bulgariei, a prins lotul vecinilor din Sud pentru turneul european final din Anglia. Astăzi, într-un interviu acordat pentru Sportal.bg, Georgiev a oferit declarații cel puțin controversate.

„Toate echipele se temeau de noi şi am fost într-o grupă foarte dificilă. Un alt obstacol pentru noi a fost că România a mers la culcare la meciul cu Spania, asta vă spun sigur. Hristo Stoichkov a vorbit după cu ei la telefon, s-a interesat la Barcelona, unde juca și Gică Popescu.

I-au lăsat să înscrie pe spanioli, ăsta e adevărul. Haideţi să vedem ce au făcut fundaşii României în meciul cu Spania, în ultimele minute. N-aveau nicio şansă şi i-au lăsat să înscrie. Unul dintre ei a fost Popescu, care le traducea ceva acolo. N-am ţinut cont ce spunea”, a declarat Ivo Georgiev pentru Sportal.bg.

Turneu ratat pentru „tricolori”

România a făcut parte din Grupa B la EURO 1996, alături de Franța, Spania și Bulgaria.

Clasamentul final al grupei

  • 1. Franța 7 puncte
  • 2. Spania 5 puncte
  • 3. Bulgaria 4 puncte
  • 4. România 0 puncte

Primele două formații s-au calificat sferturile de finală ale turneului.

Rezultatele României

  • România - Franța 0-1 (Dugarry '25)
  • România - Bulgaria 0-1 (Stoichkov '3)
  • România - Spania 1-2 (Răducioiu '29 / Manjarin '11, Amor '84)

Meciul integral România - Spania 1-2

Vezi și: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cosmin Contra a anunțat lotul României pentru dubla cu Norvegia și Malta » Surpriza e Iulian Cristea de la FCSB + 4 jucători lăsați pe dinafară

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.