Liga 1

Andrei Ivan, atacantul-fantomă » FCSB și CSU Craiova se luptă pentru un fotbalist de care nimeni nu știe ce joacă!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 24 May 2019

FCSB a oferit 750.000 de euro în schimbul lui Andrei Ivan, Krasnodar a refuzat și cere două milioane. CSU Craiova e implicată și ea în tratativele mai spectaculoase decât randamentul fotbalistului cu post neclar și cu un singur gol în campionat în ultimii doi ani.

De la intenție s-a trecut la o licitație reală în jurul lui Andrei Ivan.

Becali nu doar spune că-l vrea pe Ivan, chiar a propus 750.000 de euro pentru transferul definitiv.

Internaționalul de tineret a evoluat în acest sezon la Rapid Viena, împrumutat de la Krasnodar, și rușii sunt cei cu care negociază FCSB.

Cine ajunge primul la două milioane?

Krasnodar a respins prima propunere a lui Gigi. Clubul din Rusia a cerut trei milioane de euro la startul tratativelor și ar mai putea reduce prețul până la două milioane, refuză să-l vândă pe Andrei pe mai puțini bani.

Oferta românilor poate să avanseze, din moment ce nu numai FCSB e interesată de Ivan, e și CSU Craiova în cursă.

Oltenii se simt datori să participe la licitație întrucât îl consideră pe Andrei un personaj-simbol din istoria clubului înființat în 2013.

„E un copil al Craiovei, vom face tot posibilul să-l readucem” a fost anunțul lui Sorin Cârțu.

  • De ce s-au agitat atât două dintre cele mai populare și mai bogate echipe din Liga 1?
  • Este Ivan atât de bun?

Nu înțelege nimeni ce joacă!

Potențialul atacantului în vârstă de 22 de ani e mai mult bănuit decât demonstrat, el n-a arătat nicăieri că ar fi capabil să joace așa cum se așteaptă lumea de când a debutat la nivel de seniori.

La Krasnodar și la Rapid Viena, în doi ani, a bifat un singur gol în campionat! Un randament dezastruos pentru un jucător pe care FCSB îl aduce ca vârf!

În intervalul de timp în care Andrei a înscris un gol, Gnohere a dat 30! Românul ar veni să-l înlocuiască pe francez la FCSB! Planul e ciudat în condițiile astea, dar e ceva ce Becali deja a stabilit.

„Ivan ar veni ca număr 9, nu pentru altă poziție. Lui Gigi i-a plăcut când l-a văzut folosit ca vârf și pentru acel post îl dorește, nu ca extremă”, a explicat Mihai Stoica la TV Digi Sport.

Lipsa golurilor nu constituie unica îngrijorare legată de Ivan. Nu e clar nici postul pe care ar trebui să fie utilizat.

Cum a jucat Ivan în acest sezon la Rapid Viena:

  • 38% dintre partide a fost vârf;
  • 31% le-a bifat ca mijlocaș stânga;
  • 16% ca mijlocaș dreapta.

Austriecii nu și-au dat seama dacă el e vârf sau extremă, doar Becali e convins că licitează pentru un „număr 9” veritabil. 

3.000.000 €a plătit FK Krasnodar când l-a cumpărat pe Ivan de la Craiova. Rușii l-au testat în șapte meciuri, niciunul ca titular, și l-au cedat la Rapid Viena sub formă de împrumut. Acum încearcă să recupereze măcar o parte din investiție, printr-un transfer definitiv

900.000 €trebuia să plătească Rapid Viena ca să-l ia definitiv pe Ivan. Directorul sportiv al austriecilor a anunțat recent că ezită să activeze transferul, întrucât românul nu e constant, deși atitudinea lui e bună

VEZI ȘI:

Gigi Becali poate declanșa o reacție în lanț: „Dacă Edi Iordănescu ajunge la FCSB, plec și eu! Vă anunț de acum”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.