Cupa Romaniei

GALERIE FOTO Federația Română de Fotbal, schimbare la trofeul Cupei României!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 mai 2019

Federația Română de Fotbal a produs o schimbare importantă pe trofeul Cupei României, cupă unicat care se acordă din 2002 câștigătoarei. 

  • Astra - Viitorul, finala Cupei României, va avea loc sâmbătă, ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV DigiSport 1, TV Telekom Sport 1, Look Plus.

Șefii FRF au decis să schimbe logoul ștanțat cu noua siglă a Federației Române de Fotbal, lansată în acest an. Trofeul este același, doar logoul de pe Cupă este schimbat. 

CUPA ROMÂNIEI » TROFEUL DE ARGINT AL LUI ȚIRIAC

Este o cupă unicat care se acordă începând din 2002. Chiar dacă această competiţie datează din 1993, trofeul actual al Cupei României a ajuns în posesia FRF după ce fost donat de fostul mare tenismen al României Ion Ţiriac.

Trofeul este o cupă care are la bază o minge de fotbal, e realizat din argint masiv şi a fost creat de un bijutier din Germania, care nu a dorit să i se facă niciodată public numele. Cântăreşte 12 kilograme şi are o înălţime de 60 de centimetri. Pe o parte a trofeului, bijutierul neamţ a filigranat stema României, la o dimensiune considerabilă, şi emblema Federaţiei. 

VEZI ȘI:

EXCLUSIV Scandal înainte de finala Cupei României! Astra depune memoriu la CCA după dezvăluirile din Gazeta

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.