Tenis

ROLAND GARROS 2019 // VIDEO + FOTO „Cutremur” la Paris: Angelique Kerber, eliminată de Anastasia Potapova, în primul tur de la Roland Garros!

+6 Foto
Anastasia Potapova - Angelique Kerber // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 26 mai 2019

Angelique Kerber (31 de ani, 5 WTA,), care era favorită 5 la turneul de la Roland Garros, e primul nume uriaș de pe tabloul feminin care părăsește competiția.

Nemțoaica a fost învinsă în primul tur de rusoaica Anastasia Potapova (18 ani, 81 WTA), scor 4-6, 2-6, după o oră și 14 minute de joc.

Angelique Kerber, sfertfinalistă la Roland Garros în 2012 și 2018, a întâmpinat probleme încă din primele game-uri ale partidei. Fără emoții în probabil cel mai important meci al carierei, Potapova a făcut rapid break și s-a distanțat la 2-0. Deși Kerber a egalat imediat, rusoaica nu s-a lăsat intimidată și a continuat să-i provoace nemțoaicei mari bătăi de cap la serviciu.

La doar 18 de ani, Potapova a arătat o stăpânire de sine remarcabilă la 4-4, cel mai echilibrat moment al primului set. Și-a făcut serviciul, a trecut în avantaj, iar apoi a reușit break-ul care i-a adus primul set.


Căderea lui Kerber, chinuită și de unele probleme la gleznă, a părut fără oprire în setul secund, iar Potapova s-a distanțat într-un ritm-fulger la 4-0, contabilizând în total o serie incredibilă de 6 game-uri la rând contra fostului număr unu mondial!

Kerber a mai sperat spre finalul setului, când a reușit două game-uri la rând, dar Potapova a revenit și s-a impus cu 6-2. 

În turul secund, Anastasia Potapova se va duela cu învingătoarea partidei Yafan Wang (57 WTA) - Marketa Vondrousova (38 WTA).

3 titluri de Mare Șlema câștigat Kerber de-a lungul carierei: Australian Open și US Open, ambele în anul de grație 2016, și Wimbledon, în 2018


 „Nu am cuvinte, vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut astăzi. Am avut multă încredere în loviturile mele, vreau să-i mulțumesc antrenorului meu pentru că m-a sprijinit. Mi-a spus întotdeauna lucrurile corecte pe care trebuia să le fac”

Anastasia Potapova, la finalul meciului

Angelique Kerber era una dintre jucătoarele care luptau pentru primul loc la turneul de la Roland Garros. Nemțoaica era obligată să câștige titlul pentru a-și procura o șansă, cu condiția ca Naomi Osaka să nu depășească faza sferturilor de finală. Bătălia completă pentru locul 1 în clasamentul WTA e explicată AICI!

Vezi și:

VIDEO Simona Halep, față în față cu o performanță reușită doar de Justine Henin + Analiza detaliată a celor 5 contracandidate la trofeu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.