Stranieri

Alexandru Maxim nu mai are șanse să joace la Mainz: „Aștept cu nerăbdare noi provocări” » Românul s-ar putea întoarce la Stuttgart

Alexandru Maxim // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 27 mai 2019

Alexandru Maxim, mijlocașul de 28 de ani al lui Mainz, a admis că în această vară „e posibil orice” și că împreună cu clubul va lua „cea mai bună decizie pentru ambele părți”. Fanii lui VfB Stuttgart îl vor înapoi. 

Mainz 05, actualul său club, n-are nimic împotriva unui transfer. Iar Alex Maxim s-a împăcat și el în cele din urmă cu ideea că la roș-albi, în ciuda unui contract scadent abia în 2021, nu mai are nicio șansă de a se impune.

Mesajul postat de mijlocașul în vârstă de 28 de ani pe Instagram, alături de-o poză de-a sa în tricoul cu numărul 10, este destul de sugestiv în acest sens: „Aștept cu nerăbdare noi provocări”.

Chestionat de reporterii cotidianului Allgemeine Zeitung despre o posibilă plecare de la Mainz, în condițiile în care a pierdut clar duelul cu concurenții săi pe post, Boetius și Quaison, Maxim le-a spus că „orice este posibil”. Internaționalul român vrea să se consulte mai întâi cu impresarul său și apoi cu responsabilii clubului, înainte de a lua „cea mai bună decizie pentru toate părțile”.

Dacă se ajunge la o despărțire, VfB Stuttgart ar putea fi o destinație de luat în calcul. După patru ani și jumătate în tricoul șvabilor (ianuarie 2013 - iulie 2017), fanii nu l-au uitat și când au auzit de problemele pe care le are la Mainz au luat cu asalt contul său de Instagram, cerându-i să se întoarcă. Maxim n-ar zice nu: „Vreau să simt mai des acea emoție, acel sentiment pe care-l ai pe teren, în fața unui stadion plin”.

„Am discutat în nenumărate rânduri cu antrenorul Sandro Schwarz. Are ideile lui despre cum vrea să joace, iar în final a luat decizia pe care a considerat-o cea mai bună. Cred totuși că putea să-mi acorde mai multe minute”
"Cred în mine și în potențialul meu. Sunt pregătit și consider că mai pot juca vreo câțiva ani la cel mai înalt nivel. Vine Euro 2020 și vrea să fiu acolo. E unul dintre țelurile care mă motivează zilnic”
Alexandru Maxim, mijlocaș VfB Stuttgart

3 partideca titular a bifat Maxim în acest sezon. A fost de 32 de ori nominalizat în lot, iar de 19 ori a intrat pe teren venind de pe bancă

1.500.000 €net anual câștigă tricolorul" la Mainz 05

Vezi și: Ladislau Boloni ar putea ajunge la campioana Genk! Îi amuză pe belgieni cu glume din comunism

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.