Tenis

VIDEO + FOTO Serena Williams, out de la Roland Garros! Americanca, eliminată de o jucătoare cu 17 ani mai tânără » Simona Halep are DRUM LIBER spre trofeu!

+6 Foto
Serena Williams - Sofia Kenin // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 01 June 2019

Serena Williams (37 de ani, 10 WTA), una dintre principalele contracandidate ale Simonei Halep (27 de ani, 3 WTA) la trofeul de la Roland Garros, a fost eliminată în turul III de compatrioata Sofia Kenin (20 de ani, 35 WTA), scor 2-6, 5-7, după o oră și 33 de minute de joc. 

Williams, de trei ori campioană la Roland Garros, ultima oară în 2015, a fost de nerecunoscut pe durata meciului. A făcut un prim set mult sub parametrii săi, pierzând cu 2-6 după ce Kenin a returnat cu o precizie chirurgicală.

Deși a început și setul doi dezastruos, pierzându-și serviciul în game-ul inaugural, Serena Williams nu a abandonat lupta și a alergat după egalare. Pe care a obținut-o după un game extrem de dificil, în care Sofia Kenin a irosit patru mingi de a se distanța la 4-2.

Finalul setului secund a fost unul extrem de echilibrat. Kenin nu a clacat atunci când a fost condusă cu 4-5, a jucat impresionant ultimele game-uri ale partidei și s-a impus cu 7-5. 

Simona Halep, drumul liber către o nouă finală

Serena Williams se afla pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep. Cele două s-ar fi putut ciocni în semifinale. Înfrângerea americancei eliberează însă și mai mult parcursul Simonei Halep către cea de-a treia finală consecutivă la Roland Garros. 

Singurul cap de serie rămas pe partea de tablou a Simonei Halep este australianca Ashleigh Barty, care nu are însă un joc la fel de competitiv pe zgură. De altfel, românca a învins-o pe Barty anul acesta, la Madrid, scor 7-5, 7-5.

Parcurs virtual Simona Halep: 

Optimi: versus Iga Swiatek (18 ani, 104 WTA)
Sferturi: versus Amanada Anisimova (17 ani, 51 WTA)  / Aliona Bolsova (21 de ani, 137 WTA)
Semifinale: verus Sofia Kenin (20 de ani, 35 WTA) / Ashleigh Barty (23 de ani, 8 WTA) / Katerina Siniakova (23 de ani, 42 WTA) / Madison Keys (24 de ani, 14 WTA) 

Halep a scăpat și de Osaka

Tot sâmbătă, Naomi Osaka, cap de serie numărul 1 la Roland Garros și liderul din clasamentul WTA, a fost eliminată de jucătoarea cehă Katerina Siniakova (42 WTA), scor 4-6, 2-6.

Osaka, protagonista a două reveniri spectaculoase în primele două tururi, contra Annei Karolina Schmiedlova și Victoriei Azarenka, nu a avut replică în fața cehoaicei Siniakova - Detalii despre meci, AICI!

Vezi și: VIDEO Naomi Osaka, principala favorită de la Roland Garros, a fost eliminată de Katerina Siniakova!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.