Tenis

ROLAND GARROS 2019 // Noi reacții după scandalul cu Serena Williams și Dominic Thiem: „E foarte nedrept să o blamăm” + Jurnalistul care a aprins conflictul cu o ironie: „Victorie a feminismului!”

Serena Williams // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 June 2019

Roland Garros 2019 // Ce zi agitată a fost sâmbătă la Paris! Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) a fost eliminată în turul III de Sofia Kenin (20 de ani, 35 WTA), scor 2-6, 5-7, iar americanca a fost apoi protagonista unei situații tensionate, în care la mijloc a căzut austriacul Dominic Thiem (25 de ani, 4 ATP).

Aglomerația din zona sălilor de conferințe i-a pus pe Serena Williams și pe Dominic Thiem într-o situație extrem de dificilă. Austriacul a fost informat de organizatori că trebuie să părăsească sala, deși dialogul său cu jurnaliștii abia începuse.

Inițial, în presa internațională se propagase vestea că Serena Williams a fost cea care a insistat ca Thiem să fie dat din sala de conferințe. Noaptea a mai clarificat însă situația.

George Bellshaw, jurnalist britanic care se afla în sală în momentul în care Thiem a fost nevoit să plece din conferința de presă, a postat un mesaj edificator pe contul său de Twitter:

„Să clarific. N-am spus că Serena a zis: «Dați-l afară pe Thiem din conferință». Totul a venit pe fondul unei combinații între nerăbdarea Serenei și dorința organizatorilor de a-i îndeplini ei dorințele. Totuși, ce s-a întâmplat e foarte nedrept pentru un număr 4 mondial”, a scris acesta.

Fanii Serenei au sărit imediat în apărarea favoritei pe rețelele de socializare. Pe Twitter au apărut mai multe reacții ale celor care se poziționau de partea Serenei: „Foarte nedrept să o blamăm pe Serena, când e limpede că era nevoie de o cameră mai mare de conferințe pentru a găzdui pe toată lumea”.

„Nu mai sunt un junior! N-am înțeles, sincer. Adică, ce dracu? Cred că e o glumă. Trebuie să plec din sală pentru că Serena își face apariția? Atunci plec, nu mai stau”Dominic Thiem, la auzul veștii că trebuie să părăsească sala de conferințe pentru a-i face loc Serenei Williams

Ben Rothenberg, ironic cu Serena Williams

Cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg a comentat la rândul său controversa creată la Roland Garros, ironizând-o subtil pe Serena Williams: „Într-un fel de victorie a feminismului, Serena intră în conferința lui Dominic Thiem pentru că nu vrea să aștepte ca el să termine”. 

Răspunsul pentru Rothenberg nu s-a lăsat mult așteptat și a venit tot pe Twitter. Un fan al Serenei i-a replicat lui Rothenberg: „Partea cu feminismul a fost clar sarcastică. Ce e în neregulă cu voi, oameni buni?”

Vezi și:

VIDEO Controversă URIAȘĂ la Roland Garros! Serena Williams l-a scos pe Dominic Thiem din sala de conferințe! Austriacul a răbufnit: „Serios? Ce dracu'? Nu mai sunt un junior, cred că e o glumă”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.