Tenis

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Halep va juca în sferturile de finală cu o adolescentă » Amanda Anisimova nu a cedat vreun set, iar Virgina Ruzici o apreciază foarte mult

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 03 June 2019

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) o va înfrunta pe americanca Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA) în sferturile de finală de la Roland Garros. 

  • Înfruntarea dintre Simona Halep și Amanda Anisimova se va juca miercuri, la o oră ce urmează a fi comunicată ulterior de organizatori.

Adolescenta cu origini rusești nu a avut nicio problemă în fața spanioloaicei Aliona Bolsova Zadoinov (21 de ani, 137 WTA), pe care a învins-o cu 6-3, 6-0.

Anisimova continuă astfel parcursul fără greșeală de la Roland Garros, fiind alături de Marketa Vondrousova (38 WTA) singurele jucătoare care nu au cedat vreun set în actuala ediție a Roland Garros. Pe lista „victimelor” se numără și Irina Begu, de care Anisimova a trecut în șaisprezecimile de finală, scor 7-6(6), 6-4.

Cine e Anisimova

Amanda provine dintr-o familie cu origini rusești, care s-a mutat în 1998 în SUA cu fiica lor, Maria, pe atunci în vârstă de zece ani. La patru ani de la instalarea în noua țară a venit pe lume Amanda, care a început să joace tenis la doi ani.

Ea a cucerit titlul la US Open la junioare în 2017, apoi a renunțat să mai dispute turnee la o asemenea categorie de vârstă. Țintele ei erau să triumfe în concursuri mari, contra unor adversare de clasă. "Vreau să devin numărul unu în lume și să câștig toate turneele de Mare Șlem, câte unul din fiecare ar fi minunat”, a spus ea pentru New York Times.

Pariul lui Ruzici

Virgina Ruzici, campioana de la Roland Garros 1987, îi prevede un viitor măreț tinerei jucătoare din America.

„Pentru mine Amanda Anisimova are un potențial strălucitor. Un tenis de viitor impresionant. Sigur, fiecare cu destinul lui, poți să ai un potențial enorm, dar trebuie să-l și realizezi. Uneori sunt factori exteriori care te împiedică, eu îi doresc să ajungă la nivelul pe cate l-am văzut la ea pentru că e o plăcere să o urmărești jucând”, spunea Virginia Ruzici anul trecut, într-un interviu pentru Gazetă.

Înfruntările Simonei cu adolescente în ultimele 3 sezoane

An Jucătoare Palmares
2019 Iga Swiatek (18 ani) 1-0
2019 Marketa Vondrousova (19 ani) 0-2
2018 Caroline Dolehide (19 ani) 1-0
2018 CiCi Bellis (18 ani) 1-0
2018 Destanee Aiava (17 ani) 1-0
2017 Naomi Osaka (19 ani) 1-0
2017 Ana Konjuh (19 ani) 1-0

 

Vezi și: 

Ce înseamnă pentru Halep victoria cu Swiatek: urcă în top 5 all-time la bani câștigați + Pas uriaș spre Turneul Campioanelor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.