Campionate

Michel Platini îl atacă pe Gianni Infantino: „Cum să mai fie președintele FIFA? El făcea mișto de femeile care joacă fotbal”

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 iunie 2019

Michel Platini, fostul preşedinte UEFA, a susținut o conferință de presă în care l-a atacat pe Gianni Infantino, actualul președinte FIFA.

Platini a criticat prestaţia lui Infantino şi susţine că nu este sustenabilă o nouă candidatură a elveţianului pentru funcţia pe care o ocupă din 2016.

„El nu are legitimitate. Cum să mai candideze când el nu este suficient de credibil pentru a fi preşedintele FIFA?”, a spus Platini. Fostul șef al UEFA s-a referit și la Mondialul feminin care va începe vineri în Franța: „Cum poate să promoveze el fotbalul feminin când făcea mișto de el? N-a crezut niciodată în fete”. Platini susține și că Infantino n-a sprijinit niciodată dezvoltarea fotbalului feminin pe vremea când lucra la UEFA.

Relațiile dintre Platini și Infantino sunt reci, după ce elvețianul a devenit președintele FIFA în 2016. Infantino a profitat de scandalul monstru în care au fost implicați Platini și Blatter, pe atunci președintele FIFA, ambii au fost suspendați pentru 4 ani din fotbal după ce au fost găsiți vinovați de corupție.

„Imediat ce suspendarea mi se va termina voi ataca pe toate fronturile. Îmi voi demonstra nevinovăția și că totul a fost un complot împotriva mea. Vor plăti toți cei vinovați pentru această manevră ordinară”
Michel Platini

Fostul mare atacant francez a fost președintele UEFA între 2007 și 2015. Mai are patru luni din suspendarea primită de la Comitetul de Etică al FIFA.

1.800.000 €a primit Platini de la Blatter în 2011, sumă pentru care nu au fost făcute niciodată acte

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.