Liga 1

EXCLUSIV CSU Craiova și CFR Cluj vor să facă un schimb de proporții: Alexandru Mateiu și Alexandru Ioniță fac rocadă

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 04 iunie 2019

CSU Craiova încearcă de o jumătate de an să-l ia de la CFR Cluj Alexandru Ioniță. Campioana a propus ca, în locul banilor, să primească îl primească pe Alexandru Mateiu.

CFR și Craiova discută să schimbe un Alexandru cu alt Alexandru. Ioniță, play-makerul care nu s-a adaptat la Cluj și nu poate funcționa sub comanda lui Dan Petrescu, e oferit în Bănie și e cerut Mateiu în locul lui! Fotbalistul Craiovei e mai defensiv și mai în vârstă cu cinci ani.

Ar prefera să plătească

Mihai Rotaru, șeful alb-albaștrilor, mai ține cont și de o altă diferență dintre jucătorii implicați în tratative: Mateiu e un titular al Craiovei, om de bază în sezonul încheiat de curând, în vreme ce forma și cota lui Ioniță au tot regresat în ultimii doi ani. Ex-rapidistul nu e potrivit în criteriile lui Dan Petrescu, nu e nici agresiv și nici nu muncește suficient.

Mateiu s-ar încadra perfect în rețeta „Bursucului”, doar că oltenii n-au acceptat, măcar deocamdată, propunerea de la Cluj. CSU a tot încercat să rezolve cu bani afacerea, să nu fie nevoie să-l cedeze pe mijlocașul pe care l-a cumpărat de la FC Brașov. Rotaru l-a blocat pe Alex și în fața lui Gigi Becali, deși patronul FCSB a avut mai multe tentative de a-l achiziționa pe Mateiu. „El și Cicâldău sunt cei mai buni mijlocași centrali, de ei doi depinde tot jocul Craiovei!”, crede Gigi.

Îl face Qaka disponibil?

Statutul de jucător netransferabil al lui Mateiu s-ar putea modifica în perioada următoare și U să accepte, până la urmă, schimbul cu Ioniță. De ce? Alb-albaștrii tocmai l-au cumpărat de la Iași pe Qaka și mijlocașul albanez poate să evolueze doar în fața apărării, în zona pe care o ocupă și Alex în mod obișnuit. Cicâldău și Fedele sunt alți doi mijlocași centrali utilizați în stagiunea recentă. Dintre ei, măcar Cicâldău va rămâne titular incontestabil și în campionatul următor. 

„Box to box”, exact cum vrea Dan

Mateiu, 29 de ani, s-ar încadra perfect în jocul campioanei. El ar putea evolua ori în fața fundașilor, ori ca mijlocaș central mai avansat în 4-1-4-1, în schema Clujului. Petrescu are probleme în zona aceea, întrucât doi oameni esențiali pentru el au îmbătrânit și nu mai pot juca la fel de mult ca înainte. Culio, 36 de ani în august, și Hoban, 37 în decembrie, trebuie înlocuiți sau dublați cu variante foarte bune. CFR l-a luat deocamdată pe Luis Aurelio, 30 de ani, un închizător portughez de la Gaz Metan. 

I-au promis că-l lasă să plece

Oltenii îl mai au sub contract pe Mateiu până în 2022, dar vârsta fotbalistului, 29 de ani, și faptul că el se află la Craiova din 2014 i-au determinat pe conducătorii clubului să-i promită lui Alex că i se va permite să plece în cazul unei oferte care l-ar face să câștige mai mulți bani. „Mateiu și Bancu sunt următorii care merită să se transfere”, a anunțat Gică Craioveanu după ce oltenii l-au vândut pe Mitriță în America. 

Vezi și: 

Cotele la câștigarea campionatului 2019-2020 // Suporterul nr. 1 al FCSB: casele de pariuri! Dinamo are o cotă uriașă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.