Liga 1

UPDATE // VIDEO+FOTO Conferința de prezentare a lui Eugen Neagoe la Dinamo a fost anulată din cauza fanilor » Reacția lui Bogdan Bălănescu

+13 Foto
Eugen Neagoe

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto)  —  miercuri, 05 iunie 2019

Dinamo trebuia să-l prezinte astăzi pe Eugen Neagoe (51 de ani) în funcția de antrenor, după demiterea lui Mircea Rednic. Conferința de presă, programată inițial pentru ora 15:00, nu a mai început însă, fiind anulată din cauza venirii ultrașilor în baza de la Săftica.

update 16:00

Conferința lui Eugen Neagoe a fost anulată oficial. Bogdan Bălănescu, directorul general al echipei, a oferit o serie de declarații la plecarea de la Săftica.

„În momentul de față, antrenor e Eugen Neagoe. Vom vedea ce va fi, e o decizie foarte grea. Dânsul înțelege nemulțumirile fanilor.

Totuși, condamnăm actele de violență care au avut loc aseară, în fața hotelului RIN. Nu suntem de acord cu ce s-a întâmplat. Aceste acte nu reprezintă suporterii lui Dinamo. Ei sunt renumiți pentru scenografiile pe care le fac, nu pentru astfel de gesturi.

Dinamo plătește tribut greșelilor făcute de-a lungul timpului. S-a ajuns într-un moment critic și îmi pare nespus de rău că suntem contemporani cu astfel de vremuri”, a spus Bălănescu, cel care a părăsit apoi grăbit interviul, refuzând să mai ofere și alte detalii jurnaliștilor.

update 15:55

Eugen Neagoe e confuz după evenimentele tensionate de la Săftica. Tehnicianul va purta imediat o rundă de discuții cu directorul general Bogdan Bălănescu. Fostul antrenor al lui Sepsi e tentat să renunțe la angajamentul cu Dinamo, temându-se de reacțiile extreme ale galeriei dinamoviste.

update 15:50

Fanii au părăsit sala de conferințe de la Săftica, iar la ieșire și-au manifestat din nou pretențiile: „Îl vrem pe Rednic înapoi, Neagoe să renunțe!”

Suporterii au anunțat că teroarea va continua în club: „Dinamo suntem noi, Negoiță trebuie să ne asculte!”.

 

update 15:35

Evenimentele de la Săftica se precipită. Conform ultimelor informații, Eugen Neagoe e tentat să renunțe la post, totul pe fondul presiunii ultrașilor care-l cer înapoi pe Mircea Rednic.

Supoterii recalcitranți continuă să-i ceară demisia lui Bogdan Bălănescu, omul care a căpătat o mult mai mare putere în club în ultimele luni. El e văzut de fani principalul vinovat pentru destituirea lui Rednic. 

update 15:30

Au apărut primele imagini cu suporterii lui Dinamo în sala de conferințe de la Săftica.

Captură Pro X

Aceștia au adus și o plăcuță ironică, pe care scria „Mircea Rednic, fost și viitor antrenor Dinamo”.

update 15:15

În afara bazei de la Săftica se află alți 15 fani care nu au putut intra inițial alături de ceilalți suporteri. Ei cer revenirea lui Rednic, în timp ce oficialii încearcă să-i convingă pe fani de utilitatea instalării lui Eugen Neagoe. 

Eugen Neagoe, antrenorul echipei, se află la Săftica, însă nu a oferit până acum declarații jurnaliștilor. 

update 15:00

Mai multe echipaje de Poliție și Jandarmerie și-au făcut apariția la Săftica pentru a preîntâmpina apariția unor noi incidente nedorite. 

update 14:57

Suporterii au reușit să fenteze vigilența polițiștilor arătându-le acestora legitimațiile socios ale organizației din care fac parte. Însuși Ionuț Negoiță e cel care a permis grupării socios Doar Dinamo București să participe activ la viața clubului.

update 14:55

Jurnaliștii, scoși din sala de conferințe de la Săftica! Momentan, are loc o întrevedere între ultrași și conducerea clubului: suporterii discută cu Bogdan Bălănescu și Ionel Dănciulescu. 

De frica escaladării incidentelor, oficialii clubului au considerat că e mai simplu să-i dea afară pe jurnaliști. Așa s-a întâmplat și luni seara la RIN, în momentul instalării lui Neagoe, când paznicii de la hotelul lui Negoiță i-au îndepărtat pe jurnaliștii prezenți la fața locului.

update  14:50

Conferința s-a anulat momentan! 30 de suporteri au intrat în zona din sala de conferințe de la Săftica. Ionel Culina, ofițerul de presă al clubului, și Ionel Dănciulescu, directorul sportiv, au anunțat că deocamdată nu va avea loc evenimentul de prezentare a lui Neagoe. 

Cei de la club discută acum cu firma de pază, cerându-le socoteală stewarzilor pentru faptul că i-au lăsat pe ultrași să pătrundă în incinta bazei. Rămâne ca Ionel Dănciulescu să discute în minutele ce urmează cu suporterii, într-o încercare de a ajunge la un consens cu aceștia. 

update 14:30

Aproximativ 30 de fani au ajuns la Săftica, ei reușind să pătrundă în incinta bazei. Aceștia nu au fost opriți de stewarzi și sunt pașnici deocamdată, urmând să asiste la conferință. 

Foto: Raed Krishan

update 14:10

Jurnaliștii sunt așteptați de stewarzi la Săftica! Nimeni nu pătrunde în incinta cantonamentului fără acordul unei firme de pază (foto dedesubt).


Toate mașinile sunt controlate de o firmă de stewarzi la intrarea în cantonamentul de la Săftica // FOTO: Raed Krishan, Gazeta Sporturilor

Știrea inițială:

La Dinamo e o atmosferă de-a dreptul incendiară! După două zile de mutări-șoc și proteste violente, roș-albii îl prezintă azi pe Eugen Neagoe, antrenorul în care își pun speranțele pentru sezonul viitor.  

Conferința de presă nu va avea loc la București, ci la Săftica. „Câinii” s-au „baricadat” în baza de pregătire aflată la 23 kilometri de București de teama ultrașilor care au amenințat pe diverse canale de comunicare că vor repeta protestele la adresa lui Ionuț Negoiță. 

Dinamoviștii nu vor ca scene precum cele de aseară sau cele din octombrie, când suporterii au întrerupt într-o manieră violentă o conferință de presă susținută de fostul președinte Alexandru David, să se repete. 

Vezi și:

EXCLUSIV Ionuț Negoiță a rupt tăcerea: „NU l-am vrut pe Mircea Rednic de la început! Iar pe Neagoe nici nu-l știu” + „Palmaresul e la vii, nu la morți”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.