Campionate

LIGA NAȚIUNILOR // VIDEO + FOTO Olanda trece de Anglia după prelungiri și o va înfrunta pe Portugalia în finala Ligii Națiunilor!

+9 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 07 iunie 2019

Olanda a trecut de Anglia după cele două reprize de prelungiri, scor 3-1 (1-1 în timpul regulamentar), și va juca finala Ligii Națiunilor cu Portugalia.

  • Semifinalistele primei ediții a Ligii Națiunilor, Olanda, Anglia, Portugalia și Elveția și-au asigurat prin accederea în această fază prezența la barajul pentru Euro 2020, în cazul în care nu obțin calificarea în preliminariile clasice.  
  • În afara trofeului pus la bătaie, câștigătoarea Ligii Națiunilor nu va beneficia de vreun avantaj în plus față de semifinaliste în perspectiva calificării la Euro 2020. 
  • Finala dintre Portugalia și Olanda se joacă duminică, de la 21:45, la Porto, și e liveTEXT pe GSP.ro.

Partida jucată pe terenul primei finaliste, Portugalia, la Guimaraes, a fost o propagandă excelentă pentru cea mai recentă competiție a UEFA. 

Marcus Rashford a deschis scorul pentru englezi în minutul 32, dintr-o lovitură de la 11 metri. Atacantul lui Manchester obținuse lovitura de la 11 metri după o gafă copilărească a lui De Ligt.

Fundașul central al lui Ajax, unul dintre cei mai curtați fotbaliști ai momentului, și-a răscumpărat greșeala în minutul 73. De Ligt a egalat cu o lovitură de cap trimisă din interiorul careului de 6 metri. Deși ambele formații au mai ratat ocazii mari, ultima chiar în prelungiri, când șutul lui Depay a șters bara transversală, finalista avea să se decidă după prelungiri. 

Olandezii au punctat în minutul 97, când Stones a avut un moment de rătăcire și a scăpat mingea de sub control, lăsându-l pe Depay singur cu Pickford. Portarul lui Everton a respins, dar Promes a fost pe fază. Șutul lui a fost deviat în propria poartă de Walker

Promes a reușit să își treacă numele pe tabela de marcaj în minutul 114, stabilind scorul final.

FINAL Olanda - Anglia 3-1

  • Au marcat: De Ligt 73, Walker -autogol 97, Promes 114 / Rashford - pen. 32)

golul de 1-0

golul de 1-1

 GOLUL ANULAT CU VAR ÎN MINUTUL 83

 GOLUL DE 2-1

 

Echipele de start:

Olanda: Cillessen - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon (Van De Beek), De Jong, Wijnaldum - Bergwijn (Propper 91), Depay, Babel (Promes 68)
Rezerve:  Bizot, Vermeer - Ake, De Jong, De Vrij, Hateboer, Promes, Propper, Strootman, Van Aanholt, Van De Beek, Vilhena
Selecționer: Ronald Koeman

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Barkley, Delph (Henderson 77), Rice - Sancho (Lingard 61), Rashford (Kane 46), Sterling
Rezerve:  Butland, Heaton - Alexander-Arnold, Alli, Dier, Gomez, Henderson, Kane, Keane, Lingard, Rose, Wilson
Selecționer: Gareth Southgate

Arbitru: Clement Turpin

 

VEZI ȘI:

Portugalia - Elveția 3-1 // VIDEO RonaldoMANIA! Cristiano Ronaldo trimite Portugalia în finala Ligii Națiunilor după un hattrick de senzație

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.