Tenis

Război rece la Roland Garros » Șeful WTA acuză organizatorii de discriminare: „E o decizie nedreaptă și total nepotrivită!”

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 07 iunie 2019

Steve Simon, șeful WTA, critică modul în care a fost organizat turneul de la Roland Garros. Din cauza ploii de zilele trecute, semifinalele feminine au fost programate la aceeași oră, pe arene secundare.

Meciul dintre Amanda Anisimova (51 WTA) și Ashleigh Barty (8 WTA) se va juca astăzi pe arena „Suzanne Lenglen”, în timp ce semifinala dintre Johanna Konta (26 WTA) și Marketa Vondrousova (38 WTA) e programat pe arena „Simonne Mathieu”. Ambele vor începe la aceeași oră, 12:00, într-un moment al zilei în care fanii nu se înghesuie în complex.

„Nu avem nicio îndoială că realizarea programului este o provocare din cauza condițiilor meteo, iar WTA înțelege problemele organizatorice apărute la Roland Garros.

Suntem, totuși, extrem de dezamăgiți de faptul că ambele semifinale feminine au fost programate pe terenuri secundare. Decizia aceasta este nedreaptă și total nepotrivită. Cele patru fete calificate au jucat atât de bine și au ajuns atât de departe în competiție, așa că și-au câștigat dreptul de a evolua pe cea mai mare scenă de la Paris.

Credem că existau alte soluții de pe urma cărora ar fi beneficiat atât fanii cât și jucătorii”, se arată în comunicatul lui Steve Simon.

Semifinalele masculine se joacă tot astăzi, pe arena centrală „Philippe Chatrier”. Primul meci programat, în jurul orei 13:30, e clasicul dintre Roger Federer și Rafael Nadal. Urmează imediat întâlnirea dintre Novak Djokovic și Dominic Thiem.

Vezi și: 

Pe cine pariază Halep că se va impune la Roland Garros: „Are tot ce îi trebuie pentru a câștiga”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.