Tenis

ROLAND GARROS // FOTO Marketa Vondrousova și Ashleigh Barty joacă în finala de la Roland Garros! Semifinale entuziasmante, cu reveniri uluitoare

+9 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 07 iunie 2019

Marketa Vondrousova (38 WTA) și Ashleigh Barty (8 WTA) se vor înfrunta în finala de la Roland Garros 2019

  • Finala feminină de la Roland Garros va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00

Amanda Anisimova - Ashleigh Barty 7-6(4), 3-6, 3-6

Anisimova a fost la pământ în debutut înfruntării. Miza partidei, dublată de o zgură dificilă din cauza condițiilor meteo de la Paris, a dus la o serie de neconceput. În primele patru game-uri, Anisimova a câștigat un singur punct. 

Odată redus numărul erorilor neforțate, Amanda a revenit treptat în meci, împingând setul în tie-break. A condus chiar cu 6-5, dar nu a izbutit să își apere serviciul. 

În tie-break a revenit din nou de la 2-4. Loviturile de forehand au început să prind linia, iar cea decisivă a fost una cu adevărat splendidă, un forehand în lung de linie care a aterizat în colțul terenului lui Barty.

Barty nu s-a panicat. A continuat să servească la cote înalte, terminând meciul cu un procentaj de 69 % la punctele câștigate cu primul serviciu (în comparație, Halep a fost doar la 50 % contra Amandei), și a dominat autoritar ultimele două seturi.

Australianca reușește astfel cea mai importantă performanță a carierei și urcă până pe locul 3 în clasamentul WTA. O eventuală victorie în finala cu Vondrousova ar duce-o la doar 136 de puncte de liderul WTA, Naomi Osaka!

Johanna Konta - Marketa Vondrousova 5-7, 6-7

Marketa Vondrousova (38 WTA) a avut nervi de oțel în fața mult mai experimentatei Johanna Konta (26 WTA). Cehoaica în vârstă de 19 ani a fost condusă cu 3-5 în primul set, a salvat trei mingi de set, apoi a câștigat patru game-uri consecutive pentru a închide actul.

Scenariul a fost unul asemănător și în partea secundă. Konta a reușit un break rapid, pe care l-a apărat până la 5-4. Vondrousova s-a apărat fantastic, a reușit passing-uri perfecte la atacurile necontenite ale britanicei, și s-a calificat în prima finală de Mare Șlem a carierei.

Vezi și: 

Război rece la Roland Garros » Șeful WTA acuză organizatorii de discriminare: „E o decizie nedreaptă și total nepotrivită!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.