Nationala

NORVEGIA - ROMÂNIA 2-2 // Actori de comedie » Titularii Nicolae Stanciu și Gicu Grozav au parametri de-a dreptul caraghioși! În schimb, Hagi jr. e spectaculos » Cum ar putea arăta România în Malta

Titularii Nicolae Stanciu și Gicu Grozav au parametri de-a dreptul caraghioși

Articol de Justin Gafiuc  —  sâmbătă, 08 iunie 2019

Parametrii InStat obținuți la meciul Norvegia - România arată că selecționerul s-a înșelat îngrozitor cel puțin în privința a doi titulari: Stanciu și Grozav.

Ambii au indicatori comici pe linie, iar trecerea lor pe bancă în Malta e aproape o certitudine. În schimb, Hagi jr. e spectaculos și în datele de monitorizare.

  • România joacă luni de la ora 21:45 cu Malta, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV

"Tricolorii" au ciupit un punct în finalul partidei de la Oslo, după ce au fost conduși cu 2-0, iar "dubla" lui Keșeru ține încă în viață România în campania pentru Euro 2020. Câteva zeci de secunde ne-au despărțit de o înfrângere grea, care ar fi însemnat practic închiderea calificării la turneul continental, iar Contra însuși a admis la final că remiza de vineri seara a fost în principal rodul șansei.

Disecat prin prisma cifrelor InStat, meciul din Norvegia certifică impresia vizuală oferită de români pe "Ullevaal": selecționerul a călcat grav în străchini cu privire la alegerea a cel puțin doi dintre titulari, Stanciu și Grozav. Monitorizările ambilor indică parametrii ridicoli, care-i pun în concurență directă cu reperele lui Mitriță din partida cu Suedia, altă opțiune absurdă și falimentară a lui Contra în startul actualei campanii.

Nicușor & Gicu egal "pământ de flori"

Bunăoară, Stanciu are cea mai slabă cotă dintre titulari pe ierarhia InstatIndex, care cumulează toate datele relevante din partidă. Iar Grozav e al treilea din coadă, în același top. Ambii înregistrează "superlative" în lanț, care, rând pe rând, înseamnă o acuză în plus față de lipsa de inspirație a selecționerului:

  • în materie de acțiuni reușite, Grozav și Stanciu ocupă locurile 9 și 10 între titulari. Grozav a avut un procentaj de 62%, iar Stanciu de 65%. În frunte stă Săpunaru, cu un remarcabil 90% (69 acțiuni/62 reușite);

  • la egalitate cu Keșeru, care a devenit însă eroul meciului prin golurile sale, Stanciu e penultimul la capitolul baloanelor pierdute: 9;

  • Stanciu și Grozav se concurează reciproc și la cei mai slabi pe rubrica pase precise: 72% vs. 75%, cote cu care sunt pe pozițiile 9-10 dintre titulari. În cifre reale, Grozav arată și mai urât: doar 16 pase date în 60 de minute, cât a stat pe teren.

  • ambii sunt repetenți și la dueluri câștigate. Stanciu e de-a dreptul caraghios: un singur duel tranșat în favoarea lui din 10 încercări!

  • inclusiv la driblinguri cuplul Stanciu – Grozav a fost de comedie. Primul a încercat de două ori procedeul, celălalt de trei ori, cu un singur dribling reușit. Până și fadul Anton i-a depășit: două driblinguri încercate, ambele reușite. Ca să nu mai vorbim de Ianis Hagi, care, în cele 33 de minute cât a evoluat, a scos cele mai bune cifre în materie dintre "tricolori": 5 din 5!

  • Grozav e penultimul la rubrica participărilor la faze ofensive, dintre primii "11", cu numai 16 astfel de apariții. E depășit până și de Tătărușanu, care a bifat 17 unități!

Prăbușire pe axa Stockholm - Oslo

Pentru Stanciu, cel puțin, e o prăbușire totală inclusiv față de partida cu Suedia din martie, unde, de asemenea, n-a rupt gura târgului, dar avusese măcar câteva sclipiri. O comparație între cifrele "arabului" între cele două partide, Stockholm vs. Oslo, arată dimensiunea căderii lui Stanciu și ridică o dată în plus un semn de întrebare asupra a ceea ce a gândit Contra atunci când l-a trimis pe teren, în ciuda tuturor factorilor care, în acest moment, nu-l recomandau pentru titularizare.

Așadar, să-l vedem pe Stanciu în toată splendoarea decăderii lui:

10goluri a marcat Stanciu pentru România, dar numai trei au fost înscrise în partide oficiale și unul singur, la 2-2 cu Serbia anul trecut în Liga Națiunilor, a avut impact decisiv asupra rezultatului final

0e cifra ofsaidurilor trecută în dreptul României la meciul de la Oslo

6ieșiri reușite din 6 încercări a bifat Tătărușanu în Norvegia, unde a fost unul dintre cei mai buni "tricolori"

"Ianis a intrat bine în meci. Sută la sută va fi titular în Malta. Îmi asum anumite lucruri şi încerc pe viitor să fiu mai inspirat"
Cosmin Contra, selecționer România

Cum ar putea arăta România în Malta

Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - Deac, T. Băluță, Maxim - I. Hagi - Keșeru, Pușcaș

 

CLASAMENT  ACTUALIZAT

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Citește AICI cronica meciului Norvegia - România 2-2 

Vezi AICI clasamentul grupei F

Vezi AICI rezultatele etapei #3 din preliminariile EURO

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.