Euro 2020

Turcia - Franța 2-0 // Dezastrul campionilor mondiali: zero șuturi pe poartă! Explicația stupefiantă a lui Didier Deschamps: „Nu știu ce se întâmplă cu noi în anii impari”

Didier Deschamps

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 09 iunie 2019

Turcia - Franța 2-0 // Francezii au fost de nerecunoscut. În atac, n-au existat. În apărare, s-au întrecut în greșeli. ”Nu știu ce se întâmplă cu noi în anii impari, dar nu se poate spune că eu fac chiar ce vreau la echipă”, a declarat selecționerul Didier Deschamps.

O campioană mondială jalnică, de plâns și de râs în același timp, așa a fost Franța la Konya. Nu șochează doar înfrângerea, prima în fața Turciei după patru victorii în precedentele patru meciuri, ci maniera în care a pierdut echipa lui Deschamps. 

Mbappé, deposedat de 22 de ori

Fără idei în atac, fără prospețime, fără agresivitate. Și greșind în cascadă în apărare. "Cocoșii" fără pene n-au tras niciun șut pe poartă în 90 de minute. Nici măcar unul. 6-0 a fost raportul mingilor cadrate în favoarea gazdelor. O premieră în ultimii zece ani la albaștri.

Griezmann nu a existat, Mbappé nu a existat. Ultimul a fost deposedat de 22 de ori, a observat L'Équipe. Niciodată nu a jucat mai slab la națională.

Note de 2 și 3

În același timp, apărarea (lipsită de plasa de siguranță Kanté, accidentat) a fost un dezastru, greșind în cascadă. Același L'Équipe nu a găsit note mai mici: Pavard 3, Varane 2, Umtiti 3, Digne 2. În fața lor, Pogba 2. Atenție, notele sunt de la 1 la 10, nu de la 1 la 5! Norocul lui Deschamps a fost Lloris, unicul aproape de nivelul lui cel mai bun. El i-a salvat pe francezi de o înfrângere umilitoare.

"Nici cap, nici picioare"

"Meciul nostru a fost un mare zero. Ne-au pedepsit", a declarat selecționerul. "Aceasta a fost mereu o perioadă complicată pentru noi. Nu știu ce se întâmplă cu noi în anii impari, dar nu se poate spune că eu fac chiar ce vreau la echipă", a continuat el stupefiant. "N-am văzut nicio reacție pe teren. Nici la nivelul capului, nici la picioare".

"Încercăm să realizăm de ce am pierdut, dar e dificil de explicat. Până la urmă, au fost mai buni ca noi. N-am putut face nimic"
Antoine Griezmann, atacant Franța

"N-am creat pericol, n-am tras la poartă. N-am reușit nici cele mai simple pase. Nu-mi amintesc ultima oară când am fost atât de slabi"
Paul Pogba, mijlocaș Franța

"Toți trebuie să se simtă responsabili și să-și pună întrebări, indiferent de statutul din echipă, indiferent de vârstă. Nu există scuze"
Hugo Lloris, căpitan Franța

Turcia - Franța 2-0

  • Au marcat: Ayhan 30', Under 40'

Vezi AICI VIDEO de la meci!

3,2a fost media notelor jucătorilor francezi în L'Équipe; Lloris a fost singurul cu notă de trecere (7)

2eșecuri a suferit Franța în ultimele 6 meciuri, la fel ca în precedentele 25 de partide

4din ultimele șapte goluri primite de "cocoși" au venit după faze fixe

Programul complet AICI

Clasamentele tuturor grupelor din preliminarii

Turcii au 5 victorii la rând cu Șenol Güneş

După despărțirea de Mircea Lucescu, turcii l-au readus pe Șenol Güneş, antrenorul care a reușit cea mai mare performanță la națională: locul 3 la CM 2002. Cu el selecționer, au cinci victorii în cinci meciuri în acest an, trei în preliminariile CE 2020: 2-0 în Albania, 4-0 acasă cu Moldova și 2-0 cu Franța. Sunt primii în grupa H (9p).

Vezi AICI toate rezultatele și golurile din preliminarii, în meciurile jucate aseară!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.