Liga 1

FCSB // Bogdan Planic, un caz ciudat » Mesajul tranșant al lui Gigi Becali: 10 milioane de euro!

Bogdan Planic a împlinit 27 de ani pe 19 ianuarie

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 11 iunie 2019

Roș-albaștrii au respins oferte pentru stoperul Bogdan Planic, inclusiv în această vară, deși sârbul intră în ultimul an de contract și nici nu i s-a făcut o propunere de prelungire a înțelegerii.

Vicecampioana joacă periculos în privința unui fotbalist de bază din ultimele două sezoane. Bogdan Planic intră de la 1 iulie în ultimul sezon de contract, și cu toate acestea Becali nu se gândește să accepte propunerile de transfer pe care le are. Chiar și în iarna trecută, Planic a trezit interesul unor cluburi, însă Gigi a refuzat din start orice fel de negociere.

La fel stau lucrurile și în prezent. Agentul lui Planic a dorit să afle de la conducerea roș-albaștrilor care este prețul pentru care ar putea pleca, iar Becali a avut un mesaj tranșant: "Poate pleca doar dacă echipa care îl dorește achită clauza de reziliere". Suma la care face trimitere patronul e de 10 milioane de euro!

FCSB nici nu acceptă negocieri în privința unui transfer, sub clauza de reziliere, dar nici nu i-a propus lui Planic prelungirea angajamentului. Dacă acest lucru nu se va produce nici în prima jumătate a viitorului sezon, atunci Bogdan va intra, la 1 ianuarie 2019, în ultimele 6 luni de acord și, conform regulamentului, va putea semna cu orice alt club, fără a avea acordul lui FCSB.

N-ar fi primul caz de fotbalist pe care Gigi l-ar pierde gratis fiindcă nu l-a vândut atunci când a avut oferte, dar nici nu s-a preocupat de extinderea contractului. La fel s-a întâmplat cu Bicfalvi, care în vara lui 2012, când era cotat la peste un milion de euro, a rămas liber după ce i-a expirat înțelegerea cu Steaua și a semnat în Ucraina. Apoi, în iulie 2014, Tătărușanu, evaluat atunci la aproape 4 milioane de euro, a semnat liber cu Fiorentina, în Serie A.

A costat 300.000 €

În 2017, FCSB l-a adus pe Planic din prima divizie din Serbia. Evolua la Vojvodina Novi Sad, iar negocierile dintre cele două cluburi au stabilit un preț al transferului de 300.000 de euro. Vinderea lui Planic în România a iscat un imens scandal la gruparea din Novi Sad. Suporterii s-au revoltat și au boicotat unele meciuri, iar echipa a avut o cădere masivă fără Bogdan în centrul defensivei.

I-a crescut cota de peste 3 ori

În momentul în care a făcut obiectul trecerii de la Vojvodina la FCSB, Planic era evaluat pe transfermarkt la 600.000 de euro. În prezent, nivelul lui e mult mai mare. Ultima cotație pe care a primit-o pe respectivul site e cea din decembrie 2018, când urcase până la 2 milioane de euro. De peste 3 ori mai mult decât atunci când juca în Serbia.

15.000 €e salariul lunar pe care Planic îl are la FCSB

62de meciuri a jucat Planic în tricoul celor de la FCSB, dintre care 12 au fost în cupele europene

3fundași centrali are FCSB în lot în momentul de față: Planic, Bălașa și I. Cristea

VEZI ȘI:

Becali, din nou anchetat! FRF a sesizat Comisia de Disciplină în cazul FCSB - Academica Clinceni

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.