Tenis

ROLAND GARROS // Eroare de proporții pe trofeul din competiția feminină » Britanicii au ironizat gafa: „Aparent, ne-am înșelat!”

Ashleigh Barty // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 12 June 2019

ROLAND GARROS 2019 //  Momentele de după finala feminină de la Roland Garros dintre Ashleigh Barty (23 de ani, 2 WTA) și Marketa Vondrousova (19 ani, 16 WTA), câștigată de australiancă în două seturi, 6-1, 6-3, au creat confuzie în lumea tenisului feminin.

Fotografii care au avut prilejul de a imortaliza zeci de cadre cu trofeul feminin au putut observa că naționalitatea lui Sue Barker, ultima jucătoare britanică ce s-a impus în competiția feminină de la Roland Garros, este gravată in mod eronat pe trofeu, unde apare că ar fi reprezentat Australia.

„În tot timpul acesta ne-am gândit că Sue Barker este ultima britanică înivingătoare la Openul Franţei. Aparent, ne-am înşelat. Asta deoarece, conform trofeului, Barker este, de fapt, australiancă”, notează BBC.

Sue Barker, ultima britanică ce a triumfat la Roland Garros

Sue Barker, 63 de ani, originară din Anglia, este în prezent comentator la BBC. Ea e primit asigurări din partea organizatorilor de la Roland Garros că greșeala va fi remediată în cel mai scurt mod posibil. 

Unicul turneu de Mare Șlem câștigat de Sue Barker a fost la Roland Garros, în 1976, când a învins-o pe Renata Tomanova, reprezentanta Cehoslovaciei, scor 6-2, 0-6, 6-2.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac, comentariu controversat despre Ashleigh Barty: „Ăștia nu știu să scrie, să citească”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.