Liga 1

FLORIN PRUNEA LA DINAMO // Anti-Becali, anti-FRF, anti-liniște » Adus pe post de paravan în fața suporterilor, Florin Prunea a intrat deja în gura aripii dure a galeriei

Florin Prunea a nimerit în plin război conducere-fani și-a declarat de la început că toți dinamoviștii trebuie să-l sprijine pe noul antrenor, Eugen Neagoe

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday, 12 June 2019

Florin Prunea, 50 de ani, este noul manager general al lui Dinamo. Ionuț Negoiță și-a dus la bun sfârșit intenția de a-l readuce după 9 ani pe fostul internațional în Ștefan cel Mare, după mai multe tentative eșuate.

Prunea ar fi putut să se întoarcă la Dinamo și cu Mircea Rednic antrenor, relațiile dintre cei doi deveniseră cordiale la începutul lui 2019. În plin război civil cu fanii, conducerea clubului a sperat că Prunea îi va liniști pe ultrașii care nu renunță la a-l readuce pe Rednic, și cer plecarea lui Negoiță, Bălănescu și Neagoe.

Doar că cei care contestă „regimul Dinamo” l-au adăugat și pe Florin printre inamici! 

Prunea, adus pentru războiul cu Giovanni

Pe lângă aptitudinile și trecutul dinamovist, Prunea era recomandat de războiul pe care-l duce de ani cu Ioan Becali.

Negoiță et Co au vrut să le arate suporterilor că roș-albii nu reintră în portofoliul impresarilor, așa cum fanii au acuzat după instalarea lui Neagoe.

Punctul culminant al duelului Prunea - Becali a fost atins în aprilie 2010, când Florin era manager sportiv al „câinilor”.

Acuzând că oficialul echipei îi protejează pe străini, în special pe N’Doye, mai mulți fotbaliști, Bratu, Mărgăritescu, Alexe, Zicu, Adrian Cristea și Boștină, reprezentați de Becali la acea vreme, au părăsit cantonamentul echipei! 

„În noaptea de dinaintea izbucnirii conflictului de la Cluj, Prunea a venit cu două gagici în cantonamentul lui Dinamo. Dacă eu vă mint cu vreo virgură, ies din fotbal! Am 15 jucători care pot confirma. Eu n-am spus niciunui fotbalist să plece din cantonament, dar când am văzut că grupul e unit, ce era să fac?! Prunea este o bubă nenorocită a echipei Dinamo”, a reacționat Becali la GSP TV atunci.

Prunea a replicat:

„De morți, numai de bine. Ioan Becali a recunoscut că i-a influențat pe jucătorii lui Dinamo. În proporție de 90% din cauza acestui personaj a pierdut Dinamo campionatul în 2009. Cineva a avut interesul să distrugă vestiarul lui Dinamo. Să-l facă bucăți. Să dezbine Dinamo. Și a reușit. E vorba de Ioan Becali”, declara Florin Prunea, pe 2 iunie 2010.

Bătaie cu Bodescu + dinamo, vot anti-prunea la alegerile frf!

Apoi, Prunea a fost și-a rămas în conflict deschis cu actuala conducere a FRF. Anti-Burleanu, s-a bătut cu Gabriel Bodescu!, a dat în judecată forul federal pentru că a fost eliminat din funcția pe care o deținea. Și-a câștigat foarte mulți bani, din orice proces.

Așa cum s-a întâmplat și la Iași, acolo unde a fost președintele clubului. Culmea e că, chiar dacă a evitat mereu să-și arate pe față susținerea față de actuala conducere a FRF, Dinamo a votat cu Burleanu anul trecut la alegerile prezidențiale, în detrimentul lui Ionuț Lupescu, care era susținut frenetic și de Prunea!

Acum, noul manager general al clubului este un vechi rival al șefilor de la Casa Fotbalului, ceea ce ar putea aduce disensiuni între cele două entități. 

Lupescu a pierdut alegerile pentru că n-a vrut să dea bani! FRF și Burleanu au cheltuit mulți bani, chiar și cu o seară înainte de alegeri. S-au dat mulți bani la RIN cu o seară înainte, s-au dat milioane de euro! Voturile s-au cumpărat pe bani. S-au dat și bani în mod personal. De asta a pierdut Lupescu alegerile, pentru că a avut o campanie corectă. Burleanu este un om de o mediocritate cum rar mi-a fost dat să întâlnesc”, a spus Prunea anul trecut. 

3 trofeeare Prunea ca fotbalist în Ștefan cel Mare, un titlu și două Cupe ale României, în cele trei perioade în care a jucat

5.000 €este salariul lunar al fostului internațional ca manager general

300.000 €a câștigat Prunea din procesul cu FRF, după ce-a fost dat afară

20.000 €a câștigat Prunea din procesul cu Iașiul

2016este anul în care Poli Iași, cu Florin Prunea președinte, a ajuns în premieră în preliminariile Europa League, mergând în locul lui Dinamo, care era în insolvență

SONDAJ GSP.RO // Va reuși Prunea să readucă la Dinamo pacea și play-off-ul?

  • Da, Negoiță a mutat inspirat 42%
  • Nu, criza va continua 58%

Total voturi: 15.000

„Prunea e dinamovist get-beget, că are experiență managerială. Nu pot fi însă de acord cu el atunci când de la început declară, aruncându-l pe Neagoe într-o groapă cu fiare, că «suporterii au întotdeauna dreptate»”
Cornel Dinu

„Este și vina conducerii clubului că nu a prezentat în câteva idei, clarificând pentru opinia publică, rațiunile care au dus la schimbarea lui Rednic și clasarea pe cel mai prost loc din istoria clubului”
Cornel Dinu

Citește și: 

Dănuț Lupu și Giani Kiriță rămân sceptici și după venirea lui Florin Prunea: „Nu-l văd să aducă bani de acasă, mai bun era Rednic”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.