Campionate

Real Madrid nu se oprește! Florentino Perez a cheltuit 303 milioane pentru a opri dominația Barcelonei + ce sumă plătește pentru Paul Pogba

Luka Jovic și Florentino Perez // FOTO: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 13 iunie 2019

Real Madrid a transferat deja 5 jucători pentru care a plătit cu 303 milioane de euro, cu 49 de milioane mai mult ca la revoluţia din 2009, cu Cristiano Ronaldo , Kaká, Karim Benzema şi Xabi Alonso.

Cel mai prost sezon din ultimele două decenii l-a obligat pe Florentino Pérez, președintele lui Real Madrid, să investească în reconstrucţia masivă a Madridului. Şi preşedintele blanco a spart banca. Nici nu a trecut o jumătate de lună din mercato şi deja a doborât recordul clubului. O dată cu oficializarea transferului fundaşului Ferland Mendy de la Lyon, 48 de milioane de euro plus 5 milioane variabile, Real a atins 303 milioane € cheltuite doar pentru cinci jucători!

Urmează şi Pogba?

În 2009, începea în forţă al doilea său mandat pe Bernabéu, cu o colecţie strălucitoare de staruri, Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema şi Xabi Alonso plus Raúl Albiol, Negredo, Arbeloa şi Adán, pentru care plătea 254 de milioane.

Şi acum, dacă i-l mai aduce lui Zidane pe Pogba, care, la 150 de milioane €, ar deveni cea mai scumpă lovitură a lui Pérez, poate pulveriza bariera de 450 de milioane.

Totodată, Madridul ar reuşi cea mai costisitoare campanie estivală de achiziţii din istoria fotbalului mondial.  Mult peste ceea ce au făcut în vara lui 2017 Barcelona, în principal cu Dembelé şi Coutinho, 374,5 milioane, şi Pep la Manchester City, 317,5 milioane. 

TRANSFERURI REAL 2018-2019

Eden Hazard (Chelsea): 100*
Luka Jovic (Frankfurt): 60
Eder Militão (FC Porto): 50
Ferland (Mendy Lyon): 48
Rodrygo (Santos): 45
* Cifrele sunt în milioane de euro şi nu includ bonusurile

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.