Handbal

FOTO Tot pe dinafară! România mai ratează o calificare la Europene, deși numărul echipelor de la turneul final a crescut la 24

+9 Foto
România - Portugalia // CE 2020 Handbal masculin

Articol de Marian Ursescu, Cristi Preda (foto)  —  joi, 13 iunie 2019

Naționala masculină a României a irosit, în Sala Dinamo din Capitală, și ultima fărâmă de speranță pentru a mai ajunge la turneul final al Campionatului European de anul viitor, după 19-24 cu Portugalia.

„Tricolorii” aveau nevoie de un succes la scor în fața Portugaliei, dar au terminat meciul cu capetele plecate, învinși de o reprezentativă lusitană mult prea puternică. 

Când Federația Europeană de Handbal a anunțat că a mărit numărul echipelor de la turneele finale de la 16 la 24, am crezut că așteptarea calificării la turneele finale continentale va lua sfârșit. Nu a fost însă așa, România neputându-se ridica la ora actuala la valoarea celor mai bune echipe din Europa.

Portarul Mihai Popescu și interul stânga Alex Șimicu au fost singurii jucători care au ieșit aseară, în evidență, din echipa României. În prima repriză, apărarea a funcționat și ea la cote înalte, iar România a condus cu 11-7 și cu 12-11 la pauză. În partea a doua însă, echipa pregătită de spaniolul Manuel Montoya și-a pierdut coordonatele, portughezii trecând la conducere în minutul 41, pentru prima dată. Până la final a fost o dominare clară a oaspeților, care au obținut astfel calificarea matematică la turneul final.

România mai are de jucat duminică, la Nantes, cu Franța, dar indiferent de rezultat, nu mai poate spera la nimic. Vor mai trece alți trei ani și se vor contabiliza 26 până la o prezență românească la Campionatul European. Măcar să ajungem la turneul din 2022, găzduit de Slovacia și Ungaria! 

România 19

Șimicu, 6, Rață 4, Ad. Rotaru 2, D. Grigoraș 2, G. Bujor 1, Buzle 1, Căbuț 1, Fotache 1, Thalmaier 1. Antrenor: Manolo Montoya

Portugalia 24

Portela 7, Branquinho 4, Brito Duarte 3, Andre Gomes 2, Borges 2, Magalhaes 2, Pedro Marques 2, Moreira 1, Martins Soares 1. Antrenor: Paulo Pereira

Pentru România urmează meciul cu Franța, ce se va disputa în deplasare, duminică, 16 iunie, de la ora 19:00.

Clasament Grupa 6

1. Portugalia 126-115 8p
2. Franța 133-105 6p
3. ROMÂNIA 104-123 2p
4. Lituania 97-117 2p
  • Se acordă două puncte pentru victorie, unul pentru egal.
  • Se joacă azi: România - Portugalia, Franța - Lituania (ora 19:00)
  • Se joacă pe 16 iunie: Franța - România, Portugalia - Lituania

VEZI ȘI:

VIDEO+FOTO Imagini-șoc cu Ministrul Tineretului și Sportului: Constantin Bogdan Matei a început să fumeze în Comitetul Executiv PSD!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.