Campionate

Schimb dur de replici între fotbalista Marta și un jurnalist german: „Dumnezeule, cum e posibil să uiți așa ceva? Am 16 goluri la Mondial, precum Klose al vostru!”

Marta Vieira da Silva, foto stânga

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 16 June 2019

Marta Vieira da Silva este văzută drept cea mai valoroasă fotbalistă a tuturor timpurilor, fiind desemnată de 6 ori jucătoarea anului.

Ea și-a confirmat statutul cu două noi recorduri la Mondialul feminin care se joacă în Franța în aceste zile. A ajuns la 16 goluri la 5 turnee finale de mondial (2003, 2007, 2011, 2015 și 2019) și l-a egalat astfel pe Miroslav Klose, care înscrisese tot 16 goluri la cele patru Cupe Mondiale la care a participat (2002, 2006, 2010 și 2014).

După meciul cu Australia, 2-3, Marta a mers la interviuri și a avut un schimb mai aprins de replici cu un jurnalist german de la ZDF. Supărată pentru înfrângere dar și de faptul că acesta nu a adus deloc în discuție atingerea recordului lui Klose, brazilianca a răbufnit: „Dumnezeule, cum e posibil să uiți așa ceva? Am înscris 16 goluri la Mondial, precum Klose al vostru, știți asta?! Puteați măcar să aduceți vorba!”. Reporterul a replicat că, în opinia sa, nu se pot compara cele două recorduri, iar jucătoarea a plecat nervoasă la vestiare.

Goluri la Mondial, fotbal feminin și masculin:

16 - Marta (Brazilia), Miroslav Klose (Germania)
15 - Ronaldo (Brazilia)
14 - Gerd Müller (Germania), Birgit Prinz (Germania), Abby Wambach (SUA)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.