Tenis

FOTO Steffi Graf - 50 » Câștigătoare a 22 de titluri de Mare Șlem, germanca a sărbătorit discret 50 de ani

+4 Foto
Steffi Graf

Articol de Luminiţa Paul  —  duminică, 16 iunie 2019

De când s-a retras din tenis, în 1999, Steffi Graf își păstrează aerul misterios, dar și silueta subțire.

Ca și când timpul ar trece diferit pentru ea. Apariții publice măsurate, având de fiecare dată un scop bine definit și deseori caritabil pentru a ieși din universul familial și personal. Nu are cont de Twitter sau de Instagram, iar pe cel de Facebook nu a mai postat din 2017. Vineri, Graf a împlinit 50 de ani. Are în spate o carieră impresionantă, începută ca adolescentă prodigioasă, deja campioană de Mare Șlem la nici 18 ani, și încheiată brusc, în 1999, după finala pierdută la Wimbledon.

A adunat 22 de titluri de majore a făcut Marele Șlem în 1988 și a stat pe primul loc al clasamentului mondial timp de 377 de săptămâni. Unul dintre foștii ei antrenori, Klaus Hofsass, spunea în Bild că Steffi e cea mai mare jucătoare din toate timpurile. „Serena nu ar fi avut nicio șansă în fața ei. Mi-ar fi plăcut s-o văd alergând de zece ori de la stânga la dreapta și înapoi”, a argumentat.

Soțul ei, Andre Agassi, de 8 ori învingător în turnee de Grand Slam, o descrie cel mai bine: „Trăiește în armonie cu valorile ei. Ea nu vorbește, doar trăiește. Are un spirit extraordinar. Sper că nu mă va părăsi, că vom fi împreună în următorii 20 de ani”.

CV Steffi Graf

  • Născută pe 14 iunie 1969, la Mannheim
  • Premii din tenis 21,9 milioane de dolari
  • Are 22 de titluri de Mare Șlem – 4 la Australian Open, 6 la Roland Garros, 7 la Wimbledon, 5 la US Open
  • 107 titluri în carieră
  • 377 de săptămâni ca lider WTA
  • Căsătorită cu Andre Agassi din 2001, au doi copii, Jaden Gil, 17 ani, și Jaz Elle, 15 ani

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.