Nationala

EURO 2019 // CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA » Speranțe pentru semifinale! Cel mai mare atu al naționalei lui Rădoi: suntem cei mai experimentați 

George Pușcaș, Ianis Hagi (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de Răzvan Luţac, Vlad Nedelea  —  luni, 17 iunie 2019

Echipa națională U21 are un număr-record de debutați la naționala mare, 9, urmată chiar de adversara de marți, Croația.

  • A mai rămas o zi până la debutul României U21 la EURO 2019. Marți jucăm împotriva Croației;
  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite de la fața locului toate detaliile despre Euro 2019.

România stă cel mai bine la Campionatul European când vine vorba de experiență. Dacă e să considerăm debutul la echipa națională mare o bornă a maturității, echipa lui Mirel Rădoi are cei mai mulți fotbaliști care au evoluat deja la prima reprezentativă. Nouă!

Și, fără excepții, fotbaliștii ajunși deja la naționala lui Contra au mai mult de o selecție, ba au și marcat pentru trupa care încearcă bifarea Campionatului European din 2020. 

Pe 2, după noi, e Croația: 8 jucători. Chiar echipa care ne va fi adversară marți, de la ora 19:30, în direct la TVR 1 și livetext pe gsp.ro.

Sârbii ne bat la selecții

Cu toate acestea, diferența este că majoritatea croaților cu meci la vicecampioana mondială au o singură prezență în tricoul în carouri. 
O altă performanță pentru o ex-iugoslavă: deși are doar 6 internaționali de seniori, Serbia ne bate la selecții grație tripletei Zivkovici - Milenkovici - Radonjici, toți având peste 10. 

Totuși, Croația nu e pe 2: tot 8 jucători are și Italia, fotbaliști care însumează însă mai multe prezențe și reușite pentru prima echipă. 

17 selecții la naționala mareare sârbul Andrija Zivkovici, cele mai multe dintre toți fotbaliștii prezenți la acest Euro

 Pușcaș, pe unu la golgeteri

România mai are un performer. George Pușcaș are deja 4 goluri pentru seniori! De exemplu, toți italienii au 4, deși au 39 de selecții, iar sârbii, cu 56, au marcat numai 2 goluri la prima echipă. Vârful lui Palermo a ajuns la această cifră grație "dublei" din meciul cu Malta, când a marcat primele două goluri ale României. 

Radu a fost și el în lot

Deși n-a debutat încă, portarul Ionuț Radu a fost și el selecționat la "dubla" cu Norvegia (2-2) și Malta (4-0), însă a rămas doar pe banca de rezerve. A fost preferat de fiecare dată Tătărușanu. 

Și absenții jucaseră la seniori

Cei doi jucători pe care Mirel Rădoi i-a avut în vedere pentru lotul de 23 de jucători, însă, din diverse motive, nu vor participa la Euro, sunt și ei folosiți la echipa națională mare. Răzvan Marin, pe care Ajax nu l-a lăsat la echipă, are deja 16 selecții, în timp ce Denis Drăguș, accidentat la călcâi, avea și el două meciuri, cu un debut la 2-2 cu Serbia, la Belgrad. 

Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA // VIDEO + FOTO „Tricolorii” lui Mirel Rădoi, antrenament deschis publicului în Italia » Toate noutățile sunt oferite de reporterii GSP

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.