Tenis

EXCLUSIV Lucian Bute, declarații superbe despre Simona Halep: „E cel mai bun ambasador al României” + „Eu nu mă compar cu Hagi și Nadia”

Lucian Bute și Simona Halep

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 17 iunie 2019

Lucian Bute (39 de ani) a fost, ani la rândul, unul dintre cei mai prestigioși sportivi ai României, meciurile sale de box, majoritatea desfășurate la ore greu accesibile, ținând românii treji pentru confruntări memorabile.

Treptat, Bute a cedat ștafeta Simonei Halep, starul care a preluat conducerea în topul preferințelor fanilor români.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Lucian Bute, retras în această primăvară din box, a vorbit în termeni laudativi despre Simona Halep, răspunzându-le și celor care l-au comparat cu Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi.

„Simona Halep și Cristina Neagu sunt încă în activitate, Hagi, Ilie Năstase și Nadia Comăneci sunt niște legende. Halep a venit la noi la Montreal, la Rogers Cup, a câștigat de două ori turneul. Am un respect deosebit pentru ea. În momentul de față, e cel mai bun ambasador al României. A fost numărul unu mondial. Toată lumea o cunoaște. La popularitate e acolo, lângă Hagi și Nadia. Eu nu mă compar cu ei”, a spus Bute în exclusivitate pentru GSP.ro.

CV lucian bute

  • Născut pe 28 februarie 1980 la Pechea (Galați)
  • Medaliat cu bronz la CM 1999, de la Houston, la amatori
  • În 2003 a trecut la profesionism, semnând cu clubul canadian "Interbox"
  • Campion mondial IBF la supermijlocie, titlu cucerit prima dată în 2007
  • A mai luptat pentru titlul mondial WBC.

Citește AICI interviul integral cu Lucian Bute: „Numele mi-a fost terfelit la «Gala Bute». Care a fost vina mea?” + „După meciul cu Froch, a început declinul carierei mele!”

Vezi și:

EXCLUSIV Lucian Bute, dezvăluiri gigantice despre marile sale „lupte” cu kilogramele: „Te dezhidratai, erau 35 de grade și nu mai era lichid în tine”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.