Nationala

ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21 // Gică Hagi, mesaj pentru „tricolori” înaintea debutului la EURO: „Să intre cu tupeu pe teren! Pot fi peste noi!” » Echipele probabile + cote

Gică Hagi așteaptă o performanță din partea lotului U21

Articol de Justin Gafiuc  —  marţi, 18 iunie 2019

Gică Hagi spune că grupul U21 care începe azi Europeanul din Italia „ne dă speranțe că putem deveni iarăși mari” și oferă câteva sfaturi puștilor aflați sub comanda lui Rădoi.

„Tricolorii” mici pornesc azi aventura Europeanului din Italia/San Marino, iar Gică Hagi, din inima Academiei sale de la Ovidiu, vorbește cu patos despre turneul peninsular.

În lotul U21 sunt patru băieți de la Viitorul (Ciobanu, Boboc, Ghiță, I. Hagi), plus alți șase crescuți sau trecuți prin mâinile „Regelui” (Căbuz, Manea, Nedelcu, Coman, Cicâldău, T. Băluță).

„E o generație care poate fi mai bună ca a noastră, cea care a reușit performanța de la Mondialul din 1994. Simțindu-i și văzându-i pe acești copii, pe care-i cunosc de mici, am mare încredere în ei”, spune Hagi senior.

Și continuă: „Au demonstrat până acum că sunt buni, puternici, se pot duela cu oricine de afară. Trebuie doar să certifice nivelul la care au ajuns, să facă performanță pentru ei, să ne aducă și nouă fericire”.

„E greu să fii mare dacă nu știi să ataci”

Au băieții capacitatea să dea lovitura titlului în Italia? „Ar fi o greșeală să le punem asta în față. Una e s-o gândești, alta e s-o pui doar pe hârtie, cum au procedat columbienii în 1994. Lăsați-i să joace fiecare meci în parte, să aibă încredere, să intre cu tupeu pe teren! Lăsați-i să fie ei! Nu trebuie să te lași condiționat de adversar. Îl analizezi, îl cunoști cât e de puternic, îți iei măsuri să te aperi, dar e obligatoriu să ataci. Dacă nu știi asta, e greu să fii mare!”.

Iar Hagi nu face nicio diferență între Croația, Anglia și Franța, rivalele din grupă: „Nu există la un turneu final o echipă care să nu fie foarte bună. Poți face zero puncte sau maximum! Dar trebuie să fii de top, să joci ambele faze, tot! Important e că băieții ăștia ne dau speranțe că vom deveni iarăși mari”.

Cuvinte pentru Ianis

Nu ascunde nici sfaturile pe care i le-a dat lui Ianis înainte de competiție: „I-am spus să meargă acolo cu gândul că numai împreună pot fi cei mai mari. Au un antrenor și un colectiv foarte bune, sperăm ca toți să fie și inspirați. Viața înseamnă oportunități și decizii. Depinde doar de ei să ne arate cât sunt, într-adevăr, de puternici!”.

„Din păcate, Drăguș a avut un mare ghinion. Nu are însă ceva grav, e o leziune la călcâi care necesită două, trei săptămâni de refacere. Sigur, era o șansă mare pentru el să-și etaleze talentul, dar e enervant de tânăr și va avea suficient timp să prindă alte turnee finale"
Gică Hagi

ECHIPELE PROBABILE: ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21

  • Meciul e azi, de la 19:30, liveTEXT GSP.ro și pe TVR 1

ROMÂNIA: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - T. Băluță, Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Pușcaș
ANTRENOR: Mirel Rădoi, 38 ani
REZERVE: Căbuz, A. Vlad, Boboc, Ad. Petre, R. Grigore, Vl. Dragomir, V. Ghiță, Nedelcu, Ad. Rus, A. Ivan, A. Ciobanu, Olaru

CROAȚIA: Posavec - Uremovic, Katic, Benkovic, Sosa - Vlašic, Šunjic, Ivanušec - Halilovic, Jakoliš, Brekalo
ANTRENOR: Nenad Gračan
REZERVE: Grbic, Šemper, Majer, Bistrovic, Kalaica, Borevkovic, Bašic, Muric, Kulenovic, Moro, Bradaric, Čabraja

Arbitru: Bobby Madden / Asistenți: Frankie Connor, David Roome (toți din Scoția)
Stadion Olimpic (Serravalle, San Marino), capacitate: 6.664

PROGRAMUL GRUPEI C LA EURO U21 2019

Azi, 18 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Croația (Serravalle, San Marino)
  • 22:00 - Anglia - Franța (Cesena)

Vineri, 21 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Anglia (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - ROMÂNIA - Franța (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

VEZI ȘI:

AICI ai programul, rezultatele live și clasamentele actualizate de la EURO 2019

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.