Campionate

Argentina - Paraguay 1-1 // Naționala lui Messi, mai slabă decât Qatarul! A fost salvată doar de VAR: „Ar fi o nebunie să nu ne calificăm” 

Lionel Messi în duel cu Juan Rodrigo Rojas și Richard Sanchez (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 20 iunie 2019

Argentina a jucat și mai prost decât în primul meci și este ultima în grupă. Totuși, o victorie în fața Qatarului, campioana Asiei, o poate califica în ”sferturi” chiar și de pe locul 3.

Cea mai slabă națională albiceleste din ultimii ani. Și spui același lucru de fiecare dată când vezi un nou meci al Argentinei. La Mondial, când a fost nimicită de Croația în grupe, 0-3, era la pământ, părea imposibil să fie vreodată mai jos de atât. Dar acum, la această Copa América, e sub pământ. 

De la o partidă la alta, căderea continuă. Prost, mai prost, și mai prost, cel mai prost. E ultima în clasamentul grupei. Sub Qatar! Campioana Asiei a fost invitată doar ca să salveze Argentina. O victorie în ultima etapă o califică în „sferturi” și de pe locul trei. Columbia, 1-0 cu Qatar, e deja calificată. Prima!

„Opriți suferința!”

Împotriva paraguayenilor, selecționerul Scaloni a făcut patru schimbări, a renunțat inclusiv la Agüero și Di María, însă jocul a fost mai rău. Atac lipsit de pericol, apărare lipsită de răutate. Messi, la fel de izolat, neajutat de coechipieri. Singur, înconjurat de adversari, devine aproape unul dintre ceilalți. 

Fără VAR și fără loviturile de pedeapsă, ar fi pierdut și la Belo Horizonte. Video Assistant Referee a atenționat arbitrul că a fost penalty în minutul 55, transformat de Messi la 0-1. Apoi, portarul Armani a evitat și el a doua înfrângere la turneul sud-american, parând penaltyul lui Derlis González. Un Armani care ar fi trebuit eliminat chiar înaintea pauzei, după ce l-a lovit pe același Derlis la 35 de metri de propria poartă.

După o asemenea prestație jalnică, Olé a titrat: „Opriți suferința!”. Teribil. 

„Trecem printr-un moment dificil. Vestiarul e rănit”

La zona mixtă, Messi s-a oprit și a vorbit, precum după 0-2 contra Columbiei. „Ar fi o nebunie să nu ne calificăm. O vom face, chiar dacă trecem printr-un moment dificil, dar suntem concentrați să câștigăm”, anunță Leo. Crede încă într-un miracol. Duminică, în fața Qatarului, la Porto Alegre.

„Până la golul primit, venit de nicăieri, totul a fost bine. Am greșit. În repriza a doua, nu ne-a mai rămas decât atacul. Trebuia să egalăm”, a mai spus el, recunoscând că „vestiarul e rănit, dar sunt convins că vom bate Qatarul. Trebuie să gândim pozitiv, să avem încredere. E singura noastră șansă”. 

Mai sunt de jucat:
23 iunie: Qatar - Argentina
23 iunie: Columbia - Paraguay

„Știam că va fi greu, căutând echipa potrivită, să o facem să funcționeze. Și nu e timp. Nu e ușor să joci la Copa América, totul e foarte comprimat, meciurile sunt foarte aproape unul de altul.

Trebuie să gândim pozitiv și să avem încredere. Trebuie să creștem în joc și să câștigăm următoarea partidă. Depinde de noi, trebuie să învingem”
Leo Messi, căpitan Argentina

„A fost o ușurare că nu am pierdut. Parcă primim gol de fiecare dată când adversarii își creează prima ocazie”
Franco Armani, portar Argentina

4 meciuria jucat Messi pe Mineirão din Belo Horizonte, la fel ca pe "Nacional" din Santiago (Chile), "José Encarnación" din Maracaibo (Venezuela) și "MetLife" din East Rutherford (SUA)

I-a dedicat golul lui Di María?

După golul din minutul 57, Messi s-a îndreptat spre cameră și a făcut semnul inimii. Ziariștii argentininieni s-au întrebat dacă i-a dedicat golul lui Di María. Unul dintre prietenii săi îndepărtați de Scaloni din echipa de start (alături de Agüero). Cu această „inimă” își celebrează Di María toate reușitele. 
După meci, soția lui Messi a lămurit misterul. Gestul îi era adresat ei.

Citește și:

COPA AMERICA // VIDEO+FOTO Brazilia s-a făcut de râs cu Venezuela! Fluierată de propriii fani: „Suntem la pământ”

 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.