Nationala

Gheorghe Hagi, la 25 de ani de la golul carierei și al unei generații: „Cordoba era bun, dar un portar nu stă la 11 metri!”

foto: eusunt12.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 21 June 2019

Gheorghe Hagi a vorbit într-un interviu EXCLUSIV pentru GSP despre golul magnific înscris la CM 1994, contra Columbiei, în victoria cu 3-1 din primul meci al turneului american.

În minutul 34 al meciului, Hagi a trimis un lob incredibil, din extremitatea stânga a terenului, iar portarul Cordoba, surprins ieșit, nu a avut nicio reacție.

Întrebat de reporterii GSP ce i-ar spune lui Cordoba, dacă l-ar vedea acum, Hagi a răspuns:

„Că prima grijă a unui portar nu e să stea la 11 metri! Asta fiindcă mai găsești câte un jucător ca Hagi, care se uită într-o parte, are ochi și la spate și-ți servește un gol de poveste. Sigur, Cordoba era un portar foarte bun, dar obișnuia să iasă mult în afara porții. L-am analizat înainte, știam ce face, iar eu aveam în cap să-i trag din orice poziție pentru a-l surprinde. Trebuia să încerc, fiindcă era fantastic dacă-l păcăleam, dacă nu, rămânea un șut normal. Nu zicea nimeni nimic. Și lui Stelică i-am dat în acele zile un gol similar!”.

Celelalte goluri ale României cu Columbia au fost marcat de Florin Răducioiu, în minutele 15 și 89, în timp ce pentru sud-americani a înscris Valencia, în minutul 43.

Citește și:

EXCLUSIV Superinterviu cu Gică Hagi: „Generația 1994 era pregătită să ia titlul mondial” + Previziune spectaculoasă pentru Mondialul din 2026 cu Ianis și compania: „E tot în America”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.