Nationala

EXCLUSIV // FOTO Dorin Arcanu, laude la adresa „tricolorilor” U21: „Sunt primii români care au aruncat complexele la gunoi”

Articol de Eduard Apostol  —  Monday, 24 June 2019

Dorin Arcanu, primul antrenor de la lot al lui Ionuț Radu, prieten și confident al portarului în vârstă de 22 de ani, a făcut o radiografie a ascensiunii portarului și colegilor săi.

Ionuț Radu este una dintre piesele de susținere ale puzzle-ului ce alcătuiește surprinzătoarea selecționată Under 21 a României.

Căpitanul echipei, fotbalistul pe care Inter Milano a plătit 15 milioane de euro pentru a-l răscumpăra de la Genoa, are lângă el diverși oameni, din familie sau printre prieteni, care îi sunt aproape.

Cu sfaturi, cu o vorbă bună. Un astfel de om special, mai mult decât un fost profesor, este Dorin Arcanu.

„Dacă nu ajunge în primii 10 din Europa...”

Fostul portar al Științei și-al "stegarilor" din Brașov, Arcanu (49 de ani) este alături de familia sa în Italia, într-o vacanță, alături de familia lui Radu. Dorin este chiar antrenorul care a jucat un rol esențial în ascensiunea lui Ionuț.

"Eu l-am adus la 15 ani la selecționata Under 16 la națională, până atunci nu apăruse în circuit. Și-am observat încă de atunci, iar pe parcurs și-a dezvoltat anumite calități, că este un băiat foarte inteligent, cu un psihic bun și are acel leadership ce se caută. Ionuț este o piesă importantă a viitorului României în fotbal, nu doar acum, la tineret", a explicat Arcanu pentru Gazeta Sporturilor.

Până unde poate crește în carieră acest goalkeeper care a impresionat în ultimele luni​?

„Asta doar el și soarta vă pot răspunde. Dar e pe un drum ascendent și la cum îl știu, nu se va opri la nivelul la care este. Eu vă dezvălui o chestie pe care i-am zis-o acum ceva timp, când l-am lăsat în Italia: «Dacă tu nu ajungi în primii 10 portari din Europa ca valoare, atunci înseamnă că eu sunt idiot și-mi ard carnetul de antrenor!». Are toate calitățile pentru a ajunge mare”, a mai comentat Dorin.

„Nicio frică de Franța, Spania”

Bineînțeles, stând alături de familia lui Radu, nu pierde niciun meci de la Euro:

„Sunt bucuros să văd prima reprezentativă a României care și-a aruncat complexele la coșul de gunoi! Eu n-am jucat în viața mea la Pronosport, nu vă pot oferi pronosticuri, dar această echipă are toate atu-urile să scrie istorie. Oricum, sunt sigur că acești copii n-au frică de absolut nicio adversară, indiferent că e vorba de Franța sau Spania sau cine va mai urma”.

„Ce l-am învățat pe Ionuț? Eu nu pot accepta să lucrez sau să ascult sfaturi de la oameni inferiori mie. Asta are și el. Este un lider într-o națională de bărbați puternici”
Dorin Arcanu

„Poate că Dumnezeu m-a ales pe mine pentru el în egală măsură în care l-a scos pe el în calea mea pentru mine”
Dorin Arcanu

195 de meciuri a strâns Arcanu în prima ligă pentru Poli Timișoara, U Craiova, Oțelul Galați, Rocar, FC Brașov și Poli Iași. Cu Știința a fost vicecampion și a câștigat o Cupă a României

De ce a plecat din FRF

Dorin Arcanu nu mai activează de mai bine de doi ani în fotbal. S-a despărțit de FRF, unde a fost la loturile de juniori, pentru a fi polițist în Brașov, orașul unde s-a stabilit!

„Tot eu am stat și-n spatele performanței de la selecționata Under 17, prima și singura de la acel nivel, care s-a calificat la un Euro. Dar am plecat de la federație, fiindcă riscam să mă stric. Ca om, ca tot. Nu vreau să deschid un subiect sensibil, țin pentru mine, nu e cazul să vorbim”, a povestit olteanul.

VEZI ȘI:

Gică Hagi, în L'Équipe, într-un material de o pagină » Declarație superbă despre Ianis: „Suntem diferiți ca joc, dar, în interior, suntem identici”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.