Altele

FOTO România a fost învinsă clar de Germania în finala feminină de tenis de masă a Jocurilor Europene » Derapaj xenofob al comentatorului TVR

+4 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 29 iunie 2019

Echipa feminină de tenis de masă a României a pierdut, azi, la Minsk, finala Jocurilor Europene în fața Germaniei, scor 0-3. Astfel, naționala noastră a ratat calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. 

Fetele noastre, Dodean, Szocs și Samara, n-au avut nicio șansă în fața unei naționale a Germaniei din care fac parte și jucătoare asiatice naturalizate. 

De altfel, pe parcursul meciului, comentatorul TVR, Dragoș Cojocaru conform site-ului oficial al televiziunii publice, a comis un derapaj xenofob, numindu-le pe adversare „nemțoaice cu ochi oblici”, pentru ca la final să concluzioneze: „Azi ne-a învins China, nu Germania”.

ROMÂNIA - GERMANIA 0-3 la general

MECIUL 3 (SIMPLU) » Dodean - Shan 1-3

Meciul 2 (simplu) » SZOCS - hAN 1-3

Meciul 1 (dublu) » Samara/Dodean - Shan/MITTELHAM 2-3 la seturi

***

Bernadette Szocs, Eliza Samara și Daniela Dodean au avut ieri o zi plină de emoții. Româncele au înfruntat echipa Ungariei în semifinale la Jocurile Europene de la Minsk. O confruntare pe care au câștigat-o cu 3-2.

Ieri, punctul victoriei României a fost adus de Daniela Dodean, la capătul unui meci dramatic, câştigat în fața Georgianei Pota cu 3-2 (11-6, 7-11, 12-14, 11-6, 12-10).

Celelalte puncte au fost obţinute de Bernadette Szocs, care a trecut de Pota cu 3-0 (11-9, 11-7, 11-9), şi de Szandra Pergel cu 3-1 (7-11, 12-10, 11-9, 11-4).

Ungaria a câştigat la dublu cu 3-2, prin Szandra Pergel şi Dora Madarasz în fața dublului Dodean/Samara și prin Madarasz, care a trecut de Samara cu 3-2. z

„La dublu am avut o șansă, dar am pierdut decisivul la limită. Nu ar fi trebuit să pierd meciul de la simplu, dar așa a fost să fie. Partea bună este că suntem o echipă și dacă una dintre noi greșește celelalte au valoare să repare. Daniela a fost o eroină”, a spus Eliza Samara.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.