Liga 1

EXCLUSIV VIDEO Sârbul Slavko Perovici face promisiuni dinamoviștilor: „Sunt «câine», pitbull, mușc din ei! Vreau să sărbătorim la finalul sezonului”

Slavko Perovici // Foto: Cristi Preda

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 01 iulie 2019

Material sârbesc autentic, atacantul Slavko Perovici, 30 de ani, a spus că e gata de luptă pentru România. A recunoscut foarte sincer că a ales mulți ani banii turcilor pentru a-și asigura familia.

  • Jurnaliștii GSP Eduard Apostol (reporter) și Cristi Preda (foto) sunt în Spania și transmit cele mai noi informații din cantonamentele din Marbella ale echipelor românești

Slavko Perovici este feroce. O privire de dur, intrări sănătoase la antrenamente, nu se menajează deloc.

„E sârb sadea, bum-bum!”, l-a caracterizat Dan Nistor, căpitanul roș-albilor. Atacantul de 30 de ani a jucat în ultimele cinci sezoane în Turcia, în liga secundă, la Alaniaspor, Denizlispor, Manisaspor și Istanbulspor.

Fotbalistul vorbește la fel de decis și de apăsat, așa cum joacă fotbal. Și este de o sinceritate debordantă.

1. „Nu vreau să vorbesc de calitățile mele, o să vedeți când începe campionatul! Fanii să vină la stadion și vor avea ce vedea. Sunt bun cu mingea, încerc să caut spații, sunt bun acolo, în gura porții. Nu excelez la jocul cu capul, dar bănuiesc că ați observat că nu sunt înalt ca Ibrahimovici”.

2. „Poziția mea e în centrul atacului, dar joc unde decide clubul, antrenorul, eu nu fac figuri. Pot evolua și-n bandă, fără probleme. Am ales Dinamo fiindcă voiam ceva de tradiție. Știam că nu o să mai am banii din Turcia, dar voiam un alt stimulent. Venind la Dinamo, un club mare, chiar am pus banii pe ultimul plan”.

3. „Am înțeles din ceea ce am citit că Dinamo e cel mai tare club din România, ca tot, că are tradiție. Am jucat în derby-urile dintre Steaua Roșie și Partizan, știu ce înseamnă rivalitatea, eu știu cum e să joci în meciuri încinse. Știu să mușc din adversar, știu cât de mult contează pentru fani”.

4. „Sunt material sârbesc. Pitbull! Acum, că sunt «câine», mușc din rivali. Noi, în Serbia, am fost obișnuiți cu greutățile, știm că e dificil să-ți câștigi pâinea. Nimic nu ți se oferă gratis sau pe ochi frumoși. Voi încerca să arăt că sunt feroce pe teren, că sunt bătăios, ca să ajut Dinamo”.

5. „Când m-am apucat de fotbal, am zis că o să-mi fac un serviciu din acesta. Visul meu era să joc la echipa orașului, la Radnicki. Apoi am jucat la Steaua Roșie, am urcat în carieră. Am ajuns mai sus decât mă așteptam. Dar aș fi putut și mai mult”.

6. „Orice atacant își dorește să fie golgeter, chiar dacă nu o declară. Și eu vreau să fiu cel mai bun, vreau să dau câte goluri voi putea. Dar eu am avut și multe assist-uri pe unde am fost. Nu sunt disperat să marchez eu, să ies în față, să mă dau mare, sunt foarte altruist. Fiindcă viața îți întoarce serviciul. Fiecare vârf vrea să dea 15-20-25 de goluri, însă mă împlinește să înving”.

7. „Am jucat la naționalele de juniori ale Serbiei. Viața mi-a adus în față situații cu contracte la echipe din Europa, Belgia, Grecia, dar care nu s-au materializat imediat, și de la formații din Turcia pe bani mulți. Da, le-am ales pe ultimele, dar am pierdut contactul cu echipa națională. E greu să le explici oamenilor de ce nu te duci în Europa pe bani mai puțini și alegi Turcia pe sume cel puțin duble. Ca tânăr fotbalist, în Serbia joci pe sume foarte mici și am vrut securitate pentru mine, pentru familie, nu puteam refuza. Zici după un an: «Gata, caut ceva în Europa!». Și ți se propune un contract superavantajos și mai stai un an”.

8. „Ca să mă relaxez, mă duc la piscină sau mă plimb în pădure. Nu mă interesează ce se întâmplă în lume, nu pot eu influența istoria, așa că nu stau prea mult pe telefon. Nu trăiesc în lumea internetului”.

9. „În afara gazonului, sunt profesionist. Sunt o persoană religioasă, căreia îi place viața simplă. N-am hobby-uri, gen pescuit sau să umblu prin oraș, iar în timpul sezonului am doar fotbal în cap. Fie mă uit la meciuri, revăd detalii din partidele mele, ale echipei. Nu am copii, doar o soție, deci n-am altceva pe cap”.

10. „Chiar nu mă gândesc să fac un copil, o să fac după ce-mi termin cariera. Am văzut și-n Turcia cum e să ai copii, trebuie să te focusezi pe ei, iar mintea nu mai e focusată la fotbal. Mai ales cum sunt eu, străin, să stau departe de familie, iar soția să mă sune în continuu, să nu pot s-o ajut. N-aș fi nici tată bun, nici fotbalist”.

5 goluri în 21 de meciuri a înscris sezonul trecut pentru Istanbulspor

„la finalul sezonului vreau să sărbătorim cu fanii”

 

- De ce ai ales Dinamo?
- Am vrut să vin aici pentru că Dinamo e un club mare în România și știu multe despre istoria echipei. Am jucat pentru echipe importante în cariera mea precum Steaua Roșie Belgrad și am ales să vin tot la o formație importantă. Vreau să joc aici pentru că Dinamo are cei mai frumoși suporteri din România.

- Crezi că Dinamo ar putea câștiga campionatul sau să lupte pentru a ajunge acolo?
- Da, sigur, acum avem o echipă nouă. Nu știu ce s-a întâmplat înainte, dar acum trebuie să o luăm pas cu pas și totul va fi bine. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să facem totul să meargă bine.

- Ai un mesaj pentru suporterii lui Dinamo?
- Sigur! Voi încerca să dau tot ce am mai bun și să lupt până la capăt. În timpul sezonului sper să avem rezultate, iar la sfârșit sper să sărbătorim.

„Sunt puțin obosit de la efort fiindcă la mine s-a terminat sezonul în Turcia la mijlocul lunii mai. Am plecat în Serbia și m-am antrenat singur, n-am găsit o echipă să mă pregătesc. Aici, antrenamentele sunt mai intense decât în Turcia, dar îmi place mai mult așa”

„Am jucat și extremă stânga, dar și fundaș central la juniori. De nevoie. Dar nu mi-ar plăcea să fiu stoper, m-ar enerva. Iar portar n-aș juca niciodată. Mie îmi place să dau gol, mă oftic prea mult când echipa mea primește gol”

„Am avut diferite feluri de a celebra goluri. Când eram căpitan la Manisaspor, clubul trecea prin probleme delicate, iar eu, după ce marcam, le făceam semn colegilor, cu mâna la bărbie, ridicând-o, ca și cum trebuie să ținem cu toții capul sus”

„În Turcia am jucat împotriva unor fundași tari, cum ar fi Skrtel, care era la Fener. Al naibii de bun! Când eram la Steaua Roșie, am jucat contra Milanului unde erau Nesta și Maldini”

„Am discutat cu Dinamo încă din primăvara trecută, dar au fost ceva probleme cu niște taxe, am ținut legătura, apoi am avut o ofertă financiară foarte bună din Turcia și n-am mai așteptat. Acum, s-au aliniat bine planetele și am semnat imediat” Slavko Perovici

 Citește și:

EXCLUSIV Riccardo Piscitelli, portarul lui Dinamo, a trecut peste un moment tulburător: „Lupta mamei cu viața m-a întărit”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.