Tenis

WIMBLEDON 2019 // VIDEO+FOTO Care NextGen? Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, ELIMINAȚI de la Wimbledon în primul tur! Grecul afirmase că e pregătit să câștige turneul ;)

+10 Foto
Stefanos Tsitsipas // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 01 iulie 2019

WIMBLEDON 2019 // Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 6 ATP) și Alexander Zverev (22 de ani, 5 ATP), poate cei mai reprezentativi jucători din noul val, au fost eliminați în turul I de la Wimbledon 2019. 

Grecul Tsitsipas a fost eliminat de italianul de 30 de ani Thomas Fabbiano (89 ATP), după o confruntare tare de 5 seturi, pierdută de Stefanos cu 4-6, 6-3, 4-6, 7-6 (8), 3-6 după trei ore și 27 de minute de joc. 

Cu două săptămâni înaintea startului turneului de la Wimbledon, Stefanos Tsitsipas avusese o serie de declarații tari în presa din străinătate. Acesta s-a plâns de dominația instaurată de Federer, Nadal și Djokovic, afirmând că e pregătit să câștige turneul de la Londra.

„Mi-ar plăcea să văd ceva diferit în acest an. Sper că voi fi eu. Ar da mai multă varietate competiției, ar fi ceva diferit. Generația noastră are responsabilitatea de a munci din greu și de a veni cu ceva nou”, spunea Tsitsipas.

Tot recent, foști mari jucători precum John McEnroe sau Boris Becker i-au „încolțit” pe tinerii jucători din circuit pentru lipsa de reacție pe care o manifestă în fața tenismenilor experimentați din ATP.

Zverev a clacat din nou

Alexander Zverev, un alt jucător din NextGen, a pierdut în fața cehului Jiri Vesely (25 de ani, 124 ATP), scor 6-4, 3-6, 2-6, 5-7, la capătul unui meci care a durat două ore și 34 de minute de joc. 

Neamțul trece printr-o perioadă tulbure, are rezultate modeste în acest an, iar înfrângerea cu Vesely completează o serie de rezultate mult sub așteptări în turneele de Mare Șlem. El n-a depășit nici măcat o dată faza sferturilor de finală la o întrecere majoră.

Djokovic, cale liberă spre finală

Eliminările celor doi eliberează și mai mult segmentul de tablou al lui Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP), cel care azi s-a calificat în turul secund după o victorie în minimum de seturi contra neamțului Philipp Kohlschreiber (35 de ani, 57 ATP), scor 6-3, 7-5, 6-3. 

Djokovic, care a ajuns la bilanțul de 15-0 în meciurile din turul I de la Wimbledon, va evolua mai departe cu americanul Denis Kudla (26 de ani, 111 ATP). 

Vezi și:

Copil, OUT de la Wimbledon 2019 » Românul n-a depășit nici de data aceasta turul I la Londra

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.