Tenis

Cori Gauff - Venus Williams 6-4, 6-4 // Jucătoarea americană în vârstă de 15 ani și-a învins idolul: „Fără Venus nu aș fi fost aici! I-am spus asta peste fileu”

+10 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 01 iulie 2019

Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) a învins-o pe Venus Williams (39 de ani, 44 WTA) și e cea mai tânără jucătoare care obține o victorie la Wimbledon în era Open,  6-4, 6-4.

  • În turul secund, Gauff va juca împotriva slovacei Magdalena Rybarikova (30 de ani, 139 WTA).

Pentru prima apariție pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem Gauff a fost nevoită să depășească tururile de calificare. A făcut-o en fanfare, fără să piardă vreun set.

Nici Venus, modelul tinerei americance, nu i-a putut sta în față. Cori a servit impecabil, a terminat partida cu un procentaj de 78% al punctelor câștigate cu primul serviciu, a greșit mult mai puțin decât adversara, doar 8 erori neforțate față de 26, și a tranșat partida în doar o oră și 21 de minute.

196 km/ha măsurat cel mai rapid serviciu al lui Gauff în meciul de astăzi. La ediția precedentă de la Wimbledon, doar Venus și Serena au depășit borna de 190km/h

Gauff nu este o apariție surprinzătoare pentru fanii împătimiți ai tenisului. Americanca s-a impus anul trecut în competiția destinată junioarelor la Roland Garros, la doar 14 ani.

Gauff: „Îți mulțumesc pentru tot”

La 8 ani, tatăl lui Cori Gauff a făcut rost de bilete la US Open. A fost prima întâlnire cu Venus, de la care a obținut și un autograf. Astăzi, la finalul meciului de la Wimbledon, cele două au purtat un dialog emoționant peste fileu.

Venus m-a felicitat. Eu i-am spus că îi mulțumesc pentru tot ce a făcut. Nu aș fi fost aici fără ea. Mereu am vrut să îi spun asta!”, a dezvăluit Gauff pentru BBC.

1.000.000 $va câștiga Cori Gauff din contracte de sponsorizare în 2019

Vezi și: 

Care NextGen? Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, ELIMINAȚI de la Wimbledon în primul tur! Grecul afirmase că e pregătit să câștige turneul ;)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.