Instanța stabilise încă din 2016 că Damian are de plătit aproape 11 milioane de lei, iar recent Judecătoria Vaslui a dispus executarea silită a sumei.
Dispariția subită a lui FC Vaslui din peisajul de vârf al fotbalului românesc în vara lui 2014, după 9 ani petrecuți consecutiv pe prima scenă, a început să capete explicații, oferite de hotărârile instanțele de judecată.
Prin decizie definitivă, în luna mai 2016, Tribunalul Vaslui hotărâse că fostul președinte al Consiliului de Administrație al clubului moldav, Ciprian Damian, trebuie să plătească suma de 10.950.245 de lei, aproximativ 2,3 milioane de euro, anulând, socotindu-le ilegale, transferurile patrimoniale în urma cărora acesta a încasat respectiva sumă, în decursul anilor în care a condus clubul.
Recent, pe 19 iunie 2019, Judecătoria Vaslui a autorizat, fără cale de atac, creditoarea Estconsult să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în respectivul titlu executoriu.
Conform cotidianului vasluian Vremea Nouă, executorii judecătorești ar putea însă întâmpina dificultăți în recuperarea sumei. Ar fi, conform www.vremeanouă.ro, de executat silit mai multe bunuri ale lui Damian.
Un bar, o terasă, o fermă agricolă cu utilaje de ultimă generație, o sală de fitness în care s-ar afla, conform publicației vasluiene, aparatele în valoare de peste 100.000 de euro din sala de forță a fostei echipe de fotbal.
Plus o vilă de lux și mai multe mașini. Dificultatea executorilor va consta în aceea că multe dintre aceste bunuri au fost trecute de Damian pe numele soției, de care ulterior acesta a divorțat.
FC Vaslui- patronată de Adrian Porumboiu, care l-a numit pe Damian în funcția de conducere, ulterior între cei doi izbucnind un violent conflict - a activat în prima ligă timp de 9 ediții consecutiv, între 2005-2014, a fost o dată vicecampioană, a ocupat de două ori poziția a treia, a disputat o finală de Cupă, pierdută la lovituri de departajare în fața lui CFR Cluj.
Pe plan internațional a avut 5 participări consecutive în cupele europene, între 2008 și 2012, fiind la un pas de primăvara Europa League în ediția 2011-2012.
Printre jucătorii importanți ai echipei s-au numărat autohtonii Vali Badea, Croitoru, Sânmărtean, Dani Coman, Marius Niculae, Pancu, Antal, străinii Ljubinkovici, Wesley, Adailton, Celeban, Ndoye, Temwanjera, Kuciak, iar formația moldavă a fost antrenată de-a lungul anilor de nume importante precum Mircea Rednic, Viorel Hizo, Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuș, Ilie Stan, Marius Șumudică, spaniolul Lopez caro sau portughezul Augusto Inacio.
{{text}}