Campionate

Argentina, protest furios la Copa America » Președintele Braziliei acuzat că a influențat rezultatul semifinalei

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 04 July 2019

COPA AMERICA: BRAZILIA - ARGENTINA // Forul argentinian a trimis o scrisoare de șase pagini la CONMEBOL, susținând că Jair Bolsonaro a influențat arbitrajul ecuadorianului Roddy Zambrano, care le-a refuzat două penaltyuri albiceleștilor la înfrângerea din semifinale, 0-2 cu Brazilia.

Întorși la Buenos Aires, argentinienii au făcut imediat o plângere la CONMEBOL, confederația sud-americană, acuzând arbitrajul ecuadorianului Roddy Zambrano. 

„Am fost clar prejudiciați. Zambrano avea antecedente negative și nu era un central cu calități pentru a conduce o confruntare de o asemenea magnitudine. Nu a folosit VAR în două ocazii, care ar fi putut întoarce soarta partidei”, era scris în comunicatul de șase pagini. 

Forul argentinian (AFA) cere să asculte discuția dintre arbitru și Video Assistant Referee, uruguayanul Leodán González, sugerând că acesta din urmă i-a cerut la ambele faze suspecte de penalty din careul brazilian să le revadă pe monitor. Zambrano a refuzat.

AFA îl atacă și pe Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. „A vrut să fie observat și de jucători, și de conducători, și de spectatori. La pauză, a făcut turul stadionului. A fost o adevărată manifestare politică”.

Îl acuză pe Bolsonaro că, prin tot ce a făcut, a influențat rezultatul meciului de la Belo Horizonte. 

Citește și:

Messi atacă furibund: „Brazilia manipulează totul. Arbitraj absurd, i-a favorizat tot meciul”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.