Liga Campionilor

LIGA CAMPIONILOR // Aleksander Ceferin, președintele UEFA, pregătește o schimbare URIAȘĂ: „Ne-am dori să protejăm echipe ca Ajax, Monaco și Leicester”

Alexander Ceferin FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 04 July 2019

Aleksander Ceferin (51 de ani), președintele UEFA, anunță că Liga Campionilor ar putea suferi modificări importante din sezonul 2020/2021.

„Ne-am dori să protejăm echipe cum a fost Ajax sezonul acesta, sau cum au fost Monaco şi Leicester în trecut. Nu cred însă că trebuie să exagerăm, pentru că altfel ar deveni o competiţie închisă, dar cred că unele cluburi trebuie protejate.

Ideea e că anumite formații care au avut succes într-un sezon pot concura cu succes şi în anul următor. Dar e doar o discuţie deocamdată. Ne vom întâlni pe 11 septembrie pentru a discuta cu ligile şi cluburile”, a declarat Ceferin.

The Times scrie că UEFA analizează o propunere prin care echipele calificate în sferturile compeţiei să aibă locuri garantate în faza grupelor sezonul următor.

E doar începutul!

Șefii forului european plănuiesc o schimbare radicală începând cu ediția din 2024. Cele 32 de formații calificate în grupele Ligii Campionilor vor fi împărțite în patru grupe a câte opt formații, în loc de opt grupe cu patru formații.

Primele patru echipe din fiecare grupă vor merge în optimile de finală și se vor califica automat pentru ediția următoare a Ligii. Ocupantele locurilor cinci din fiecare grupă își asigură și ele biletele pentru următoarea ediție a competiției. Vezi AICI toate detaliile!

HAGI ÎN RĂZBOI CU UEFA

Și Gică Hagi, antrenorul Viitorului, își dorește schimbarea sistemului în Liga Campionilor. „Regele” propune însă ca UEFA să accepte direct campioanele primelor 32 de țări din clasamentul coeficienților. Adică exact opusul planului pe care îl au granzii Europei (Detalii AICI).

2013e ultimul an în care România a avut o echipă în grupele Ligii Campionilor, atunci, Steaua obținea 3 puncte într-o grupă cu Chelsea, Schalke și FC Basel

CITEȘTE ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

8 schimbări majore în noul sezon din Liga Campionilor! 12 jucători pe bancă și ziduri fără jucători adverși + ce se va întâmpla cu portarii la penalty-uri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.