Tenis

WIMBLEDON 2019 // VIDEO EMOȚIONANT Marcos Baghdatis și-a luat adio de la tenis cu lacrimi în ochi: „Știți de ce nu vreau să plec?”

Marcos Baghdatis, emoționat în timpul unui interviu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 05 iulie 2019

Marcos Baghdatis (34 de ani, 135 ATP) s-a retras oficial din tenis. Cipriotul a disputat joi ultimul său meci al carierei, fiind învins în turul secund de la Wimbledon de italianul Matteo Berrettini (23 de ani, 20 ATP), scor 1-6, 6-7, 3-6.

Baghdatis anunțase încă de dinaintea turneului că întrecerea de la Londra va fi ultima lui apariție oficială în ATP, problemele sale fizice împiedicându-l să mai concureze la cel mai înalt nivel.

Cipriotul lasă în spate o carieră deloc de neglijat, în care a ajuns până pe locul 8 în lume. A pierdut finala de la Australian Open din 2006 în fața lui Federer, în același an oprindu-se în semifinale la Wimbledon.

4 titluria câștigat Baghdatis de-a lungul carierei

Personaj extrem de apreciat în vestiar, Marcos Baghdatis a acordat un interviu emoționant, în care nu și-a putut stăpâni lacrimile, după înfrângerea cu Berrettini:

„Ceea ce nu voi uita niciodată este energia și iubirea pe care le-am primit din partea fanilor din întreaga lume. Acestea sunt lucrurile pentru care nu vreau să plec, pe care vreau să le păstrez și sunt sigur că le voi ține cu mine pentru tot restul vieții”, a mărturisit cipriotul, vizibil emoționat. 

 

În ceea ce privește motivul care l-a determinat să aleagă Wimbledon drept turneul său de adio, cipriotul a rezumat scurt: „E turneul favorit al soției mele, iar primul meu meci de tenis văzut la TV a fost finala de aici dintre Agassi și Ivanisevici în 1992. Am avut rezultate bune și e un loc încărcat de istorie”.

8.827.549 $a acumulat Baghdatis din premii de-a lungul carierei

Marcos Baghdatis e cel de-al treilea nume importante care se retrage din tenis în 2019. Anterior, spaniolii David Ferrer și Nicolas Almagro și-au încetat oficial carierele de profesioniști, iar GSP.ro a scris pe larg despre retragerilor lor - AICI și AICI

Vezi și: VIDEO Nick Kyrgios, recital și la conferință » Dialog fabulos cu o jurnalistă: „Tu erai în pub azi-noapte...” + recunoaște că a vrut să-l lovească pe Nadal

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.