Liga 1

EXCLUSIV Cornel Dinu despre transferurile lui Dinamo: „S-a reparat foarte mult din dezastrul, parcă programat, al ultimului descălecat al lui Rednic. Și-a tăvălit renumele!”

Cornel Dinu despre transferurile lui Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 06 iulie 2019

Cornel Dinu, 70 de ani, voce critică, nu doar o legendă a lui Dinamo, a făcut o analiză a transferurilor clubului pentru GSP.RO.

Dinamo a trecut printr-un nou proces de rebranduire în mercato de vară, a adus zece jucători, a dat zece, se mai pregătesc trei de divorț. 60 la sută dintre mutările estivale știu cu ce se mănâncă fotbalul românesc: Straton, Moura, Bejan, Sin, Mrzljak și Răuță au experiența primei ligi. 

Mi se pare că echipele care s-au mișcat cel mai bine în această perioadă de transferuri sunt Dinamo, Viitorul, din nou, și FCSB, într-o oarecare măsură. Dinamo s-a mișcat cel mai bine, reparând trecutul recent tare păgubitor. Echipa are 10 veniri, dintre care patru români și șase străini, dintre aceștia din urmă doi având cunoștințe mai mult sau mai puțin temeinice despre fotbalul nostru”, a comentat „Procuroru'” pentru GSP.ro.

„Neagoe și ceilalți au reparat dezastrul”

Mister a trecut la nominalizări punctuale: „Dinamo a dus jucători medii din campionatul intern, mai mult decât a avut pe posturile respective, Bejan, Sin, Răuță, nu mai vorbim de Straton, care este un mare plus.

Iar dintre străini, portarul italian (n.r. Riccardo Piscitelli) poate confirma, pentru că provine dintr-un Il Calcio cu o școală de goalkeeperi remarcabili de decenii bune.

Mrzljak este o achiziție foarte bună, nu neapărat ca jucător, ci ca personalitate, atitudine, profesionalism, impresionându-mă într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor referitor la ordinea și disciplina în marea performanță. Nu i-am văzut pe restul, dar meritul transferurilor este incontestabil al celor ce s-au ocupat acum, rolul decisiv avându-l Eugen Neagoe. S-a reparat foarte mult din dezastrul, parcă programat, al ultimului descălecat al lui Rednic. Reparația s-a făcut, acum să constatăm randamentul”.

„Să-și pună țărână-n cap!”

Fost fotbalist și conducător al clubului, Dinu a atras atenția celor din board-ul administrativ al roș-albilor, trimițând și alte săgeți către Mircea Rednic, fostul antrenor: „În ceea ce privește o comparație rapidă cu trecutul recent, inexplicabil cum s-a permis aducerea de rebuturi la Dinamo și dacă există oameni de caracter în conducerea lui Dinamo, să-și pună țărână în cap! Fiindcă au lăsat o persoană să-și facă mendrele.

Niciodată n-a făcut Mircea Rednic transferuri proaste ca-n ultimul mandat! Nu i-a dictat capacitatea lui, el știe fotbal, ci e vorba de o decadență a judecății, au contat mai mult interesele financiare decât valoarea. Iar dacă au valoare subiectivă, personală, familială, e mai condamnabil! Mai ales că și-a distrus faima personală, și-a tăvălit renumele. Oricum, nu putea face acele lucruri decât cu complicitatea unor factori dinăuntru, măcar să-și pună țărână în cap cei ce-au permis asemenea jonglerii contractuale”.

„O bilă neagră, incontestabilă: Dinamo ocupă loc de podium în privința academiilor de fotbal și n-a reușit să-și promoveze, să-și țină acasă tinerii promițători. Ne pierdem copiii! Este ca lipsa de competență a guvernanților să-și țină poporul acasă”
Cornel Dinu

Cum ar putea arăta Dinamo în startul campionatului: Straton - Moura, Bejan, R. Grigore, Sin - Răuță, Mrzljak - Sorescu, Nistor, Moldoveanu - Montini

10 transferuria făcut Dinamo în acest mercato: portarii Straton și Piscitelli, fundașii Moura, Bejan, Sin, mijlocașii Răuță, Mrzljak, Bru, Brito și atacantul Perovici 

Citește și:

Dinamo, cea mai titrată echipă din Liga 1! Cum arată topul trofeelor din prima ligă + clasamentul all-time

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.