Liga 1

CSA STEAUA ARE PALMARESUL // 6 explicații ale celui mai mare scandal din fotbalul românesc: cum a crezut Gigi Becali că e patronul Stelei

Gigi Becali, la începuturile aventurii ca patron al unei echipe de fotbal

Articol de Remus Răureanu, Alin Grigore  —  sâmbătă, 06 iulie 2019

Gigi Becali, 61 de ani, patronul FCSB, a suferit vineri o înfrângere dură: Instanța a decis că CSA Steaua deține palmaresul echipei de fotbal de la înființare, în 1947, până în 2003.

De la preluarea clubului, în 2003, Gigi Becali a susținut că este patronul Stelei, dar Instanța a decis că el se poate lăuda doar cu performanțele reușite începând cu 2004.

Cum a crezut Becali că era patronul Stelei fără să fi fost de fapt:

1. În 2003 a fost creată o nouă societate care a preluat locul din prima ligă al roș-albaștrilor și lotul de jucători. Becali a devenit patronul acestui club, care a continuat să participe în competiții sub numele Steaua București. Echipa lui Gigi juca în Ghencea și achita chirie către CSA pentru utilizarea stadionului și a celorlalte facilități de pregătire. 

2. Jucătorii și suporterii au crezut în acel moment și în anii care au urmat că o reprezentau pe Steaua tradițională, fondată de regimul comunist în 1947 și susținută de familia Ceaușescu până la Revoluția din 1989. 

3. CSA a susținut în 2011 că formația lui Becali nu avea dreptul de folosire a numelui Steaua. În decembrie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că echipa din Liga 1 nu mai avea voie să poarte denumirea Steaua. Obligat să respecte decizia, Gigi și-a botezat clubul FC FCSB și a continuat să evolueze în prima ligă. 

4. CSA a reînființat o secție de fotbal în 2017 și s-a înscris în Liga a 4-a, unde a rămas blocată până azi, pentru că a ratat promovarea doi ani la rând. 

5. Talpan a cerut în 2018 să fie recunoscut dreptul CSA Steaua asupra palmaresului pe care l-a înregistrat clubul roș-albastru între 1947 și 2003, până la transferul către societatea lui Becali. 

6. Tribunalul București a stabilit ieri că Armata e, într-adevăr, moștenitoarea vechii echipe a lui Hagi și a lui Lăcătuș și deținătoarea CCE 1986. Becali are dreptul să conteste decizia la Curtea de Apel.

Citește și:

Gigi Becali a închis deja robinetul » Cel mai sărac FCSB din ultimii 14 ani!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.