Liga 1

NU marcă, NU stadion! FCSB nu e Steaua și debutează în noul sezon fără casă: unde va juca pe teren propriu

Suporterii FCSB pe Arena Națională

Articol de Remus Răureanu  —  Tuesday, 09 July 2019

FCSB a pierdut legătura cu istoria Stelei și debutează în noul sezon ca o echipă fără casă: va juca pe teren propriu la Giurgiu și la Pitești.

Cine e suporter al FCSB are probleme în a mai găsi legături între echipa lui Becali și Steaua tradițională. Roș-albaștrii tocmai au pierdut palmaresul ca urmare a unei decizii a Tribunalului București.

Hotărârea nu e definitivă, poate fi atacată la Apel, până atunci instanța a stabilit că Steaua fondată în 1947 a fost desființată în 2003, când a fost creat FCSB, noul club al lui Becali. Roș-albaștrii noi mai au și alte probleme de identitate.

Giurgiu joi, Pitești în continuare

Ei nu mai au un loc în care să-și desfășoare partidele de acasă în mod obișnuit. Vor evolua joi, cu Milsami Orhei, la Giurgiu, de la ora 21:30, în direct pe ProTV.

După partida din Europa League va porni campionatul și echipa pe care o antrenează Bogdan Andone o să se mute „acasă” la Pitești. Ambele, arene închiriate, fără legătură cu istoria clubului.

Jucătorii simt și ei că situația e anormală.

„E dificil să facem naveta pe ruta București-Giurgiu-Pitești până în septembrie, e greu să n-ai un stadion propriu. Asta e situația, trebuie să ne adaptăm”, a comentat Florin Tănase.

Fără nume, fără loc

Vicecampioana are sediul în București, într-o clădire a Arcom, o fostă societate de construcții din perioada comunistă pe care a preluat-o Becali, se antrenează în același loc, de asemenea pe un teren care-i aparține patronului, și joacă acasă la Giurgiu și la Pitești, în funcție de competiție.

A pierdut locul „clasic” din Ghencea, nu mai are voie să folosească numele Steaua, nici marca tradițională și, potrivit Tribunalului, nu este continuatoarea formației care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Ce mai are FCSB:

  • Locul din Liga 1 preluat în 2003, când Becali a creat clubul direct în prima ligă pe poziția pe care o ocupa Steaua
  • Coeficientul european, cel mai bun al unui club românesc, datorită căruia e singura echipă din Liga 1 cap de serie în ediția aceasta din cupele europene

Ce are CSA Steaua:

  • Dreptul exclusiv asupra numelui Steaua
  • Continuă tradiția roș-albaștrilor, conform justiției
  • Se antrenează și joacă în Ghencea, unde ar trebui să fie inaugurat anul viitor un stadion nou, construit cu ocazia Campionatului European 2020. Fiindcă formația Armatei nu a promovat din „D” în doi ani, „militarii” vor evolua pe noua arenă în cel mai bun caz în Liga a treia, dacă vor izbuti să promoveze la capătul sezonului următor.

 VEZI ȘI:

 Poli Iași vrea să facă un schimb de jucători cu FCSB » Ionuț Panțîru pentru Robert Ion

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.