Tenis

WIMBLEDON 2019 // VIDEO Rafael Nadal acuzat de sexism » Declarații controversate la Wimbledon: „Sincer? Cred că însemn un pic mai mult decât Ashleigh Barty”

Rafael Nadal // foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 09 July 2019

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a avansat luni în sferturile de finală ale întrecerii de la Wimbledon, ibericul învingându-l fără probleme pe portughezul Joao Sousa (30 de ani, 69 ATP), scor 6-2, 6-2, 6-2, după o oră și 45 de minute de joc. 

Nadal, al cărui meci a fost programat pe Arena Centrală de la Wimbledon, a fost întrebat la finalul meciului de un jurnalist dacă i se pare corect că el a fost programat pe Terenul Central, în timp ce Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, care a jucat de la aceeași oră cu Alison Riske, a fost repartizată pe Terenul 2, a treia arenă ca mărime din complex.

Ea e numărul unu, iar eu sunt numărul doi și am câștigat 18 trofee de Mare Șlem. Răspunsul meu nu e că decizia a fost corectă sau nu, răspunsul meu e că organizatorii au luat o decizie. În contextul tenisului de astăzi, sincer, cred că însemn un pic mai mult decât Ashleigh Barty, chiar dacă ea e prima jucătoare a lumii, a câștigat la Roland Garros și joacă incredibil de bine.

Dar nu putem provoca polemici chiar în fiecare zi despre deciziile care se iau. Djokovic nu a jucat azi pe Terenul Central, eu n-am jucat pe Terenul Central în prima zi, nu putem naște mereu atâtea polemici”, a spus Nadal. 

Ieri a fost o zi aglomerată la Wimbledon, în care s-au disputat toate meciurile din optimile de finală de pe cele două tablouri. Britanicii numesc această zi„Lunea Maniacă”.

Replica lui Nadal la adresa lui Barty a fost considerată de unele voci drept una cu tentă sexistă. 

Vezi și: VIDEO Roger Federer, replică savuroasă la adresa unui jurnalist italian: „Ce vrei să mă întrebi? Dacă trebuie să-ți schimbi profesia?”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.