Campionate

Megan Rapinoe, MVP-ul Mondialului feminin, mesaj necruțător pentru președintele Donald Trump: „Excludeți oameni! Ne întoarcem în trecut!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 iulie 2019

Megan Rapinoe, MVP la ultimul Campionat Mondial de fotbal feminin, a declarat la CNN: „Poate America e măreață acum pentru unii oameni, dar nu e la fel pentru mulți americani”.

Crevasa care îi desparte pe Megan Rapinoe și Donald Trump e tot mai mare pe zi ce trece. Invitată la CNN, în emisiunea cunoscutului Anderson Cooper, campioana mondială și cea mai bună jucătoare a ultimului turneu final a confirmat că „nu voi merge la Casa Albă. Și niciuna dintre fetele cu care am vorbit nu va fi acolo”. În timpul competiției declarase că „n-am ce să caut la nenorocita de Casă Albă”.

La sfârșit, Cooper i-a cerut atacantului în vârstă de 34 de ani să-i transmită un mesaj președintelui. Rapinoe, o militantă a cauzei LGBT, a acceptat:

„Excludeți oameni! Mă excludeți pe mine, oameni care arată ca mine, excludeți oameni de culoare, excludeți oameni care v-au susținut! «Să facem America măreață din nou» ne întoarce în vremuri în care nu era bine pentru toată lumea. Poate America e măreață acum pentru unii oameni, dar nu e la fel pentru mulți americani”.

A încheiat zâmbind amar: "Toți avem o responsabilitate, iar președintele are o responsabilitate și mai mare, ca șef al acestei țări. Să facă tot ce poate pentru fiecare dintre noi. Și trebuie să facă mai mult".

„E o ocazie pentru administrația Trump să facă paradă cu o echipă campioană mondială. Nu cred că, pentru noi, această întâlnire la Casa Albă are vreun sens. Și nici colegele mele nu apreciază”
Megan Rapinoe, căpitan SUA

Citește și:

Megan Rapinoe, cea mai valoroasă jucătoare de la Mondial, e categorică: „Nu poți câștiga o mare competiție fără homosexuali în echipă. E dovedit științific”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.