Tenis

Simona Halep - Elina Svitolina 6-1, 6-3 // VIDEO+FOTO Simona e SENZAȚIONALĂ! Se califică în cea de-a cincea finală de Grand Slam

+25 Foto
Simona Halep - Elina Svitolina

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  joi, 11 iulie 2019

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) a învins-o pe Elina Svitolina (24 de ani, locul 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Simona Halep a impresionat  în semifinala de azi prin autoritatea loviturilor, varietate și spirit de luptă, dominându-și clar adversara, pe Elina Svitolina, 6-1, 6-3

Un forehand adânc, mingea aproape sărută linia din spate a terenului, și Svitolina trimite în fileu. Imediat, zâmbetul înflorește pe chipul Simonei. Un zâmbet care absoarbe în el surpriză, candoare, bucurie.

Își duce palma stângă spre față, uimită, ca o școlăriță care a dosit creta colorată și pozna tocmai i-a fost descoperită. Urmează crucea și sărutul îndreptat spre Cer, ritualul ei deja consacrat, o formă de mulțumire și de ușurare smerită, grațioasă. E atâta lumină pe chipul ei încât cuvintele pot lipsi. Este în finală la Wimbledon! Încă un vis rotunjit, un obiectiv atins tocmai în anul pe care multă lume i-l caracterizează drept palid.

20 de minute de foc

A jucat însă semifinala perfectă. Într-un fel, multe s-au decis la un nivel profund, psihologic mai ales, după primele două game-uri. Două game-uri lungi, imense chiar, în care românca a arătat o tărie superioară. A salvat trei mingi de break la start, apoi a capturat serviciul adversarei la a treia ocazie. Acele game-uri maraton au fost proba de efort, de intenție și de varietate pe care Halep a trecut-o, imprimând tonul.

"După primul game am fost puțin obosită, iar al doilea a fost la fel, iar în al treilea nu am mai putut juca deloc și de aceea l-am cedat repede", a explicat mai târziu Simona, în conferința de presă în limba engleză. Chiar dacă și-a pierdut apoi serviciul la zero, urmele rămăseseră. Dovadă că în continuare tot ea a controlat partida.

Indiferent ce a încercat Svitolina, Halep a fost cu un pas-doi înaintea ei. A dominat terenul în aproape toate punctele sale, indiferent că a fost vorba de serviciu, de puncte lungi sau scurte. Iar lungul de linie, atât cu forehand-ul, cât și cu reverul, i-au aparținut în totalitate.

A ajuns repede, ca scor, în situația de a închide primul set. Ca timp nu pentru că primele două game-uri au adunat împreună 20 de minute. Ucraineanca nu și-a mai ținut serviciul nici măcar o dată și românca a mai dat o probă de rezistență la 5-1, traversând încă un joc lung, cu minge de break pentru adversară și închizând la a cincea minge de set. Aproape trei sferturi de oră de foc pe iarba pârjolită a Centralului londonez. Un pas ferm spre finală.

"Am avut tactica justă"

Actul secund a oferit un echilibru un pic înșelător pe tabelă. S-a terminat 6-3, în 29 de minute, cu încă două break-uri făcute de româncă. Precizia loviturilor a devenit clinică, din desenul punctelor nu au lipsit scurtele și slice-urile, îmbogățind un arsenal necesar pe iarbă și pe care acum Simona îl deține, îl stăpânește. "Nu a fost atât de ușor pe cât arată scorul pentru că fiecare game a fost lung, adânc. Am muncit mult", a admis românca la câteva momente după final, în interviul pentru BBC.

"Am luptat foarte dur să câștig acest meci, ea este o jucătoare incredibilă, e întotdeauna greu să joci contra ei. Dar am avut tactica justă și am fost foarte puternică, fizic și mental", a adăugat.

Iarba și-a revelat secretele în fața acestei fete în vârstă de 27 de ani care ieri și-a confirmat prezența în a cincea ei finală de Mare Șlem. Iar zâmbetul de surpriză, candoare și bucurie de la final e garanția că încă mai sunt multe lucruri de așteptat în viitor. Oricând va fi el.

Simona Halep - Elina Svitolina 6-1, 6-3

Desfășurarea partidei:

6-3 Game, Set, Meci Halep! Sportiva noastră se califică în finala turneului de la Wimbledon!

5-3 Game Halep: Evoluție entuziasmantă a Simonei Halep! Sportiva noastră este la un pas de cea de-a cincea finală de Grand Slam din carieră.

8-2raportul punctelor câștigate cu lovitura de backhand

4-3 Game Halep: Simona este la două game-uri de finala de la Wimbledon!

3-3 Game Halep: Românca egalează, după încă un game alb! Trei game-uri fără punct pierdut în setul secund. 

2-3 Game Svitolina: Ucraineanca reușește cu emoții, în cele din urmă, să preia din nou conducerea în cel de-al doilea set. Simona devine nervoasă.

2-2 Game Halep: Simona se răzbună din nou la 0! Încă un game alb reușit de sportiva noastră, care egalează în setul secund. 

1-2 Game Svitolina: Schimb de game-uri la 0. Halep nu reușește niciun punct în acest game.

1-1 Game Halep: Simona Halep face al doilea game alb în acest meci și egalează!

0-1 Game Svitolina: Ucraineanca își câștigă destul de repede serviciul în debutul setului secund. 

⇒ Începe setul secund, cu Svitolina la serviciu.

6-1 Game, Set Halep: Simona stă foarte bine în teren și își domină vizibil adversara. Românca reușește să închidă primul set după 43 de minute.

5-1 Game Halep: Românca face din nou break-ul și este la un game distanță de câștigarea primulul set. Servește Simona pentru set!

4-1 Game Halep: Simona Halep devine tot mai agresivă și își câștigă serviciul.

3-1 Game Halep: Jucătoarea noastră, cu o poziție mai avansată în teren, reușește din nou break-ul și menține avantajul față de ucraineancă. 

2-1 Game Svitolina: Elina îi fură rapid un game alb Simonei.

2-0 Game Halep: Românca face break-ul, după un alt game epuizant în care s-a jucat cap la cap.

1-0 Game Halep: Simona își adjudecă primul game, după nu mai puțin de 9 minute de joc echilibrat! Sportiva noastră a salvat trei șanse de break ale Elinei Svitolina.

⇒ A început partida! Simona Halep servește prima.

 Cele două sportive au ieșit pe teren, iar partida va începe în scurt timp.

 

 

 

VEZI ȘI:

Darren Cahill și Virginia Ruzici, alături de Simona Halep » Susținători de seamă la antrenamente

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.