Liga 1

Ce înseamnă transferul lui Ionuț Vînă » FCSB trece la 4-3-3 + Gnohere sare din schemă!

Venirea lui Vînă la FCSB l-ar putea scoate din echipă pe Gnohere

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 11 July 2019

FCSB a adus primul inter, Ionuț Vînă de la Viitorul, și poate trece la sistemul 4-3-3.

„Roș-albaștrii” încep să rezolve din problemele pe care le-au întâmpinat în sezoanele precedente, când au încercat trecerea de la 4-2-3-1 la 4-3-3. Gigi Becali a rezolvat astăzi transferul lui Ionuț Vînă, care ar urma să evolueze pe postul de inter stânga la vicecampioană. Din iarnă, la echipă va veni și Darius Olaru (Gaz Metan) pentru postul de inter dreapta.

Până atunci însă, antrenorul Bogdan Andone e forțat să improvizeze și să apeleze la Mihai Pintilii în partea dreaptă de la mijloc. Căpitanul celor de la FCSB se accidentează tot mai des, astfel că sunt șanse mari ca Răzvan Oaidă să fie folosit pe acea poziție în următoarele săptămâni.

Echipa ideală în 4-3-3: A. Vlad - Belu, I. Cristea, Planic, Al. Stan - Pintilii, Nedelcu, Vînă - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

Echipa probabilă pentru meciul cu Hermannstadt: A. Vlad - Belu, I. Cristea, Planic, M. Roman - Oaidă, Nedelcu, Vînă - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

„Bizonul” sare din schemă

Pentru a-i face loc lui Vînă, FCSB e nevoit să renunțe la un jucător din ofensivă. Man, Coman și Tănase sunt printre preferații lui Becali, astfel că din schemă va sări golgeterul „roș-albaștrilor” în ultimele două sezoane, Harlem Gnohere. Francezul a marcat 30 de goluri în campionat în ultimii doi ani, dar va fi trimis pe bancă.

Becali mizează însă pe faptul că un transfer în Vest al lui Tănase i-ar putea aduce mai mulți bani decât o eventuală plecare a „Bizonului”. Astfel, locul lui Gnohere în atac va fi luat de Florin Tănase, jucător pe care patronul vicecampioanei speră să-l vândă la finalul sezonului.

Miza pe tineri

Dacă totul decurge planului, noua formulă a celor de la FCSB va fi una care se va baza în mare parte pe jucători tineri. Șapte dintre jucătorii din formula ideală în 4-3-3 ar avea până în 25 de ani! Opt, dacă în locul lui Pintilii va intra Oaidă!

Media de vârstă ar fi 22,7 ani cu Pintilii inter dreapta și 21,5 cu Oaidă în locul său.

A. Vlad (20 de ani) - Belu (25), I. Cristea (24), Planic (27), Al. Stan (30) - Pintilii (34), Nedelcu (22), Vînă (24) - Man (20), Fl. Tănase (24), Fl. Coman (21) 

Citește și: 

Ionuț Vînă pleacă de la Viitorul la FCSB! Fotbalistul s-a înțeles cu Gigi Becali și a semnat contractul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.