Tenis

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Ce înseamnă calificarea în finala Wimbledon 2019: aproape de locul 4 all-time la bani, urcare spectaculoasă în clasament și bilet aproape asigurat pentru Turneul Campioanelor

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 11 iulie 2019

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, locul 8 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, și s-a calificat în finala turneul de la Wimbledon 2019.

  • Halep va juca sâmbătă de la ora 16:00 finala la Wimbledon, cu jucătoarea care se va impune în meciul Serena Williams (locul 10 WTA, 37 de ani) - Barbora Strycova (locul 54 WTA, 33 de ani).

A cincea finală de Mare Șlem din carieră îi asigură Simonei Halep și un salt spectaculos în clasamentul WTA. Indiferent de rezultatul din finală, românca va ocupa începând de luni locul 4 mondial. În acest moment, Simo are 5.233 de puncte. Un eventual triumf sâmbătă ar duce-o la 5.933 de puncte.

Halep, aproape de locul 4 all-time la bani

Dacă va ridica trofeul deasupra capului, Simona va ajunge la 33.171.091 de dolari acumulați din tenis. Halep ocupă deja locul 5 în ierarhia premiilor din toate timpurile, dar victoria în finala de la Wimbledon ar apropia-o la mai puțin de un milion de dolari de locul 4, ocupat în acest moment de daneza Caroline Wozniacki.

1.491.874 $a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finala de la Wimbledon

Se vede turneul campioanelor

Halep ocupă în acest moment a patra poziție în „Cursa pentru Shenzhen”. Dacă va caștiga finala, Simona va ajunge la 4.427 de puncte, va ocupa locul secund și va fi foarte aproape de a șasea calificare consecutivă la Turneul Campioanelor.

Turneul Campioanelor se va desfășura în perioada 21-28 octombrie. La el vor participa cele mai bune 8 jucătoare din 2019.

Vezi și:

Halep, prima reacție după calificarea în finala de la Wimbledon: „Nu contează cu cine voi juca, nu pot cere mai mult”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.