Tenis

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // CTP, reverență în fața lui Halep după calificarea în finală la Wimbledon 2019: „Alteța Sa Simona, în finală cu Alt Tenis” » Ce observații a făcut jurnalistul

Cristian Tudor Popescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 11 July 2019

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) e într-o nouă finală de Mare Șlem, a cincea a carierei, avansând în ultimul act la Wimbledon 2019 după o victorie dominantă reușită în fața Elinei Svitolina (24 de ani, 8 WTA), scor 6-1, 6-3. 

  • Halep va juca sâmbătă de la ora 16:00 finala la Wimbledon, cu învingătoarea din meciul Serena Williams (locul 10 WTA, 37 de ani) - Barbora Strycova (locul 54 WTA, 33 de ani).

Imediat după meci, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat succesul remarcabil reușit de Halep la Wimbledon, care a devenit prima jucătoare română din istorie ce joacă finala la prestigiosul turneu londonez. 

Alteța Sa Simona, în finală cu Alt Tenis. După înfrângerea netă în fața tinerei Anisimova în sferturile Roland Garros, spuneam că «pe Simona a învins-o alt tenis» și că trebuie să-și pună și ea la îndemână un alt tenis. 

A făcut-o, peste toate așteptările, împotriva Svitolinei: 7 scurte câștigătoare! (premieră absolută pentru Simona), 3 contrascurte imparabile! (altă premieră!), nenumărate lovituri direct câștigătoare, mai multe decât dublu față de ucraineancă, serviciu sigur și apăsat.

După 43 de ani, am trăit să văd din nou România în finală”, a scris Cristian Tudor Popescu pe republica.ro. 

Vezi și: SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA 6-1, 6-3 // Ce înseamnă calificarea în finala Wimbledon 2019: aproape de locul 4 all-time la bani, urcare spectaculoasă în clasament și bilet aproape asigurat pentru Turneul Campioanelor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.