Tenis

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Statistica ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE care arată forța Serenei Williams: e feroce în finalele de Mare Șlem!

Serena Williams // foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 11 iulie 2019

WIMBLEDON 2019 // Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) o va întâlni în marea finală de la  Wimbledon pe Serena Williams (37 de ani, locul 10 WTA). Va fi cea de-a 11-a confruntare dintre cele două, americanca impunându-se de nouă ori. 

Simona Halep, aflată la cea de-a cincea finală de Mare Șlem a carierei, înfruntă o adevărată legendă a tenisului femininin, care va încerca sâmbătă să-și adjudece al 24-lea turneu major dintr-o carieră prodigioasă. 

Forța impresionantă a Serenei Williams a ieșit la iveală în special în finalele de Mare Șlem, unde are un procentaj de reușită impresionat. Din 31 de finale jucate, s-a impus în 23 dintre acestea. 

15/15

Mai mult de atât, o altă particularitate a dominației Serenei iese în evidență înaintea partidei cu Halep: în 15 finale de Mare Șlem disputate în fața jucătoarelor clasate pe primele 3 locuri, Serena s-a impus de 15 ori. Procentaj de 100%!

23 de turnee de Mare Șlema cucerit Serena Williams. La Wimbledon, a câștigat de nu mai puțin de 7 ori 

În raportul meciurilor directe, Serena Williams o conduce pe Simona Halep cu 9-1. Unica victorie a româncei a venit în 2014, în grupele de la Turneul Campioanelor, în timp ce ultima confruntare directă a fost câștigată tot de americancă, 6-1, 4-6, 6-4, în optimile din acest an de la Australian Open. 

Vezi și: VIDEO Serena, prima reacție despre finala cu Halep + analiză complexă a lui Mats Wilander: „Simona nu va mai face asta sâmbătă!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.